Laatste Blog artikelen

Wanneer is het voordelig om te wisselen van energieleverancier?

Je energierekening is steeds vaker een blok aan je been… Je denkt vast te zitten aan een energieleverancier, maar weet je dat je ook hierin een keuze hebt? Laat je niet ketenen door een energieleverancier met dure tarieven! Kom in actie en stap over op een andere energieleverancier. Wij hebben er al meer over geschreven op ons blog, maar wanneer is het nu voordelig om te wisselen van energieleverancier? Daar gaan wij in deze blog nog even wat dieper op in!

Kostenbesparing is de nummer 1 reden om over te stappen!

Het ligt natuurlijk wel erg voor de hand, maar voor de meeste mensen is kostenbesparing de reden om over te stappen naar een andere energieleverancier. Niet zo verwonderlijk met de huidige prijzen en energiemarkten. Kijk vooral wanneer het mogelijk is om over te stappen naar een andere energieleverancier. In je energiecontract staat wanneer je contractuele periode afloopt. Daarna kun je dus kosteloos overstappen naar een andere energie aanbieder. Doe je dit tijdens je contractuele periode? Dan kunnen er kosten gerekend worden voor het eerder opzeggen van je contract. Dit kun je zien als een overstap boete en deze bedragen kunnen flink in de papieren lopen. Check dus altijd hoe lang je contractuele periode is. Periode afgelopen? Dan ligt de markt aan je voeten, je kunt dan eenvoudig een andere (en vaak veel goedkopere leverancier!) energieleverancier kiezen.

Kiezen voor duurzaamheid, reden om over te stappen

Steeds meer mensen zijn milieubewust en kijken dus ook anders naar energieleveranciers. Doordat de energiemarkt tegenwoordig erg uitgebreid is, zijn er ook steeds meer duurzame aanbieders. Zo zijn er energieleveranciers die uitsluitend gebruik maken van de inkoop van groene stroom of windenergie. Voor wie hier belangstelling voor heeft kun je dus kiezen voor een volledig groene aanbieder van energie. Is een groene energieleverancier dan goedkoper? Nee dat niet (altijd), nee. Echter voor een groot deel van de mensen is dat dan ook niet van belang en denken zij meer vanuit milieu oogpunt. Zo kun je als consument dus al bijdragen aan een betere wereld door te kijken hoe je energieleverancier zijn energie opwekt. Je verminderd hier direct je ecologische voetafdruk mee en dat is in deze tijden ook wat waard voor veel mensen.

Innovatieve ontwikkelingen kunnen een reden zijn om over te stappen

Veel energie producerende leveranciers kijken ook naar de toekomst. Hoe kunnen consumenten nog beter omgaan met hun energie, zonder dat dit 1) verspilling in de hand werkt en 2) kosten voordeel met zich meebrengt. Uiteraard kun je hier zelf ook kritisch kijken naar hoe je bijvoorbeeld je huis verwarmt. Passen de radiatoren wel bij de ruimte die verwarmt moet worden? Of hebben je radiatoren een grote overcapaciteit? Je kunt eenvoudig zelf berekenen wat de juiste capaciteit van een radiator zou moeten zijn in een ruimte. Via deze eenvoudige tool kun je makkelijk zelf het vermogen van radiatoren berekenen via het internet. Zo weet je precies of een radiator geschikt is voor je ruimte. Wist je dat energieleveranciers zelf ook slimme thermostaten aanbieden? Dat kan ook een goede reden zijn om over stappen naar een andere energieleverancier. Zo kun je op een innovatieve manier je warmte in huis reguleren. Kijk dan wel even of je radiatoren hier geschikt voor zijn. Dat is namelijk niet altijd zo.

Overstappen loont, maar let dus wel op

Zoals je hebt kunnen lezen loont het om over te stappen naar een andere energieleveranciers. Het beste moment om over te stappen is het moment waarop je contractuele periode (verplichting) is afgelopen. Je bent daarna vrij om een andere leverancier uit te zoeken. Denk je aan het milieu? Dan kun je er voor kiezen om over te stappen naar een groene energieleverancier. Controleer dan ook wel of wat zij zeggen klopt. Wil je meer innovatief om gaan met je energie? Kijk dan eens naar een aanbieder die producten aanbiedt om dit te kunnen doen. Vaak krijg je bij het overstappen naar een andere energieleverancier al cadeau’s die helpen om innovatief te zijn.

Er zijn dus verschillende goede momenten om over te stappen. Zorg er in ieder geval voor dat je, je energiecontract kent. Dit voorkomt hoge overstapboetes, die zijn zonde van je geld!

Plaats een reactie