Opzeggen Essent contract

Essent contract opzeggen, wij helpen je!

Essent is een leverancier van gas, elektriciteit, warmte en energiediensten. Zij leveren op de energiemarkten van Nederland en BelgiĆ«, inmiddels is Essent niet meer zelfstandig en is het onderdeel geworden van het Duitse energieconcern RWE.  In Nederland is Essent de grootste leverancier van duurzaam opgewekte energie. Zo toont Essent zich als zeer groene energieleverancier. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat zeer hoog in het vaandel bij Essent zij wekt zelf door middel van duurzaam gebruik van de natuur (zon, wind, water) 23% van de groenestroom op de Nederlandse markt op. Het grootste windpark in Nederland is eigendom van Essent. Dit windmolenpark levert genoeg energie voor 140.000 huishoudens. Een doel van Essent is, om in 2050
volledig CO2 neutraal te kunnen opereren. Een erg mooi streven voor een energieconcern. Uiteraard betaal je hier als afnemer wat meer voor. Zo weet je wel dat je geld gestoken wordt in een groene oplossing voor energie. Maak dus zelf de afweging goedkoop en minder groen, of duurder en meer duurzaam.

Opzeggen eenvoudig op verschillende manieren

Opzeggen van je energiecontract bij Essent kan op verschillende manier. Let wel ook hier op dat je mogelijk een minimale periode bent aangegaan en dat je deze als “boete” dient af te betalen. Om in contact te komen met Essent kun je de volgende manieren gebruiken:

  • Telefonisch opzeggen – bel met nummer 0800-3773680 (gratis)
  • Online opzeggen of wijzigen – dit kan via deze pagina vul uw gegevens in en klaar!
  • Schriftelijk opzeggen – dat kan natuurlijk via onze opzegbrief, daar staat het juiste adres al in vermeld!

Het kan voorkomen dat er nog een rest-looptijd van toepassing is op het energie contract. Deze dient u dan nog wel af te kopen. Let hier op als het energie contract opgezegd gaat worden. De medewerkers van de klantenservice kunnen informatie verstrekken over de, eventuele, resterende looptijd van het energie contract.

Essent heeft net als de andere energieleverancier voor iedere klant een contract-check. Hier kun je het door jou gekregen voorstel van een andere energieleverancier laten controleren op volledigheid en juistheid. Hiermee voorkom je volgens Essent teleurstelling bij de eerste betaling van de maandelijkse factuur. Bel hiervoor met nummer 0800-3773680 (gratis nummer) en je hoort direct of de aanbieding die je hebt gekregen ook past bij jouw woonsituatie. En let op dit kun je dus bij bijna alle Nederlandse energieleveranciers doen voordat je overstapt.

2 gedachten over “Opzeggen Essent contract”

  1. Hallo, dank voor uw bericht. U kunt uw opzegging niet bij ons doorgeven. Wij mogen dit namelijk niet voor u regelen. U kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice van Essent. Dit kan op telefoonnummer 0900 – 1550. Esset is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Voor meer informatie kunt u ook even de Essent Klantenservice pagina bezoeken. Succes met uw verhuizing!

Plaats een reactie