Stappenplan zorgverzekering vergelijken 2020

Zie je op tegen het zorgverzekering vergelijken 2020? Helemaal niet nodig, want het vergelijken van zorgverzekeringen is niet moeilijk. Je moet wel weten welke keuzes je allemaal moet maken. Deze keuzes worden vermeld in onderstaand stappenplan. Als je dit stappenplan gebruikt vind je zeker een goedkopere zorgverzekering, of een zorgverzekering die wat betreft dekking en voorwaarden beter aansluit bij je wensen.

Stap 1: welke zorg heb je volgend jaar nodig

Je hebt het komend jaar zorg nodig. Bepaal welke zorg dat vermoedelijk zal zijn. Verwacht je bijvoorbeeld om weer geregeld de fysiotherapeut te bezoeken? Verwacht je specialistische hulp van een arts nodig te hebben? Na het beantwoorden weet je of het nodig is om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Stap 2: welke zorg wordt gedekt door de basisverzekering

Heb je een aanvullende verzekering nodig? Je kunt die vraag pas beantwoorden als je weet welke zorgkosten gedekt worden door de basisverzekering. Informatie over de vergoedingen van de basisverzekeringen zijn snel gevonden via Google. Zo kom je te weten dat onder andere huisartsenzorg, ziekenhuisverblijf, spoedeisende hulp en kraamzorg door de basisverzekering wordt vergoed.

Stap 3: de hoogte van het eigen risico

Heb je zorg nodig die gedekt wordt door de basisverzekering? Dan moet je vaak wel een deel zelf betalen. Het bedrag dat je zelf moet betalen is maximaal € 385 euro. Je kunt dit eigen risico verhogen tot maximaal € 885. Je krijgt dan een korting op de te betalen premie voor je zorgverzekering. Moet je bij het vergelijken zorgverzekering 2020 besluiten om het eigen risico te verhogen? Verhoog het eigen risico als je denkt weinig gebruik te maken van de zorg die vergoed wordt door de basisverzekering.

Stap 4: Bepalen welk soort polis je nodig hebt

Er zijn verschillende soorten polissen: restitutiepolis, naturapolis, combinatiepolis en budgetpolissen. Wil je dat de dekking van de zorgverzekering uitgebreid is omdat je verwacht het komend jaar veel zorg nodig te hebben? Kies dan voor een restitutiepolis. Wellicht heb je praktisch nooit zorg nodig? Dan kun je overwegen om te kiezen voor een budgetpolis. Je betaalt dan aanmerkelijk minder premie. Bedenk wel dat bij een budgetpolis je keuzevrijheid beperkt is. Der budgetpolis vergoed slechts de zorg in een beperkt aantal ziekenhuizen en van een beperkt aantal behandelaars. Wil je zelf kunnen kiezen naar welke zorgverlener of naar welk ziekenhuis je gaat? Kies dan voor een restitutiepolis of een naturapolis. Kies je voor een naturapolis? Dan krijg je de zorgkosten volledig vergoed als de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de zorgverlener. Kies je voor de duurder restitutiepolis. Dan ben je volledig vrij in het kiezen van zorgaanbieders.

Stap 5: met vergelijkingssites de verschillende zorgverzekeringen vergelijken

Wil je ook tot 300 euro per jaar besparen op je zorgpremie? Gebruik dan de zorgvergelijker 2020 op Zorgverzekering-vergelijken.net. Gratis en 100% onafhankelijk vergelijken.

Plaats een reactie