De goedkoopste zorgverzekering 2020

Wellicht ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering is zeker de moeite waard. Het basispakket is bij iedere verzekeraar gelijkt. Vind je een veel goedkopere zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar? Dan krijg je ook de zorg uit het wettelijk vastgestelde basispakket vergoed. Oe goedkoopste basisverzekering heeft dus dezelfde dekking als de duurste basisverzekering.  De consumentenbond helpt je graag bij het zoeken naar de goedkoopste basisverzekering 2020.

De goedkoopste zorgverzekering 2019

Wat zijn de goedkoopste basisverzekeringen in 2019. De consumentenbond heeft het uitgezocht. ZEKUR biedt voor € 98,50 de goedkoopste naturapolis aan. De goedkoopste restitutiepolis heeft in 2019 een premie van € 113,40. Ook is en verzekering van ZEKUR. Het is overigens niet zeker of je ook in 2020 bij deze zorgverzekeraar de goedkoopste basisverzekering kunt afsluiten. Genoemde bedragen geven wel een indicatie hoeveel je mogelijk in 2020 op je premie voor de zorgverzekering kunt besparen.

Let bij het vergelijken ook op de verschillen tussen basisverzekeringen

Ga je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020? Bedenk dan wel dat basisverzekeringen niet alleen verschillen in premie. Basisverzekeringen verschillen ook in de vrijheid van zorgkeuze. Kies je voor een restitutiepolis? Dan kun je zelf je zorgverlener kiezen. Kies je voor een vaak goedkopere naturapolis? Dan wordt de rekening alleen volledig betaald als je naar een door je zorgverzekering gecontracteerde zorgverlener gaat. Kies je voor een goedkope budgetpolis? Bedenk dan dat de keuze wat betreft zorgverleners en ziekenhuizen beperkt is. Vind je keuzevrijheid belangrijk? Vergelijk dan naturapolissen met elkaar. Wil je altijd zelf je zorgverlener kunnen kiezen, zonder bij te betalen als het een niet door je zorgverzekeraar gecontracteerde zorgverlener is? Kies dan voor de duurdere restitutiepolis.

Vergelijk ook de aanvullende met elkaar

Ga je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020? Vergeet dan niet om ook de aanvullende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Let op! De goedkoopste aanvullende zorgverzekering is vaak niet de beste aanvullende verzekering voor jou. Waarom? Omdat de beste aanvullende verzekering precies past bij de te verwachten zorg in het komend jaar. En die te verwachten zorg verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Ouderen hebben een andere zorgbehoefte dan studenten.  Je moet dus op zoek naar een bij je situatie passende aanvullende verzekering. De bij jou passende aanvullende verzekering vind je door je huidige aanvullende verrekening te vergelijken met de aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars.

Heb je op dit moment een aanvullende verzekering? Maak je daar niet of nauwelijks gebruik van? Bedenk dat dan het schrappen van de aanvullende verzekering een niet onaardige besparing kan opleveren. Heb je op dit moment een uitgebreide en dus dure aanvullende verzekering. Bekijk dan of je er veel gebruik van maakt. Is het antwoord nee? Dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een goedkopere aanvullende verzekering met een beperkte dekking.

Korting op de zorgverzekering

Heb je door het zorgvuldig vergelijken van zorgverzekeringen de goedkoopste zorgverzekering 2020 gevonden? Wellicht kun je nog geld besparen door te profiteren van kortingen. Er zijn vergelijkingssites die bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering korting geven. Let op! Is de op de vergelijkingssite vermelde premie met korting inderdaad lager dan de premie die je betaalt als je de zorgverzekering bij de zorgverzekeraar zelf afsluit?

Besluit je om de zorgpremie niet per maand maar per jaar te betalen? Je krijgt dan maximaal 3% korting op de zorgpremie.

Vergelijken en overstappen van zorgverzekering? Kijk op Overstappen-zorgverzekering.com

Plaats een reactie