Geld verdienen met je oude mobiele telefoon: 6 slimme tips

Je hebt zojuist dat nieuwe mobiele abonnement met de allernieuwste smartphone afgesloten. Het voelt natuurlijk helemaal geweldig om een glimmende nieuwe telefoon in je handen te hebben, maar wat moet je doen met je oude mobiele telefoon? Vaak beland de telefoon al snel in een la en wordt er niet meer naar omgekeken. Voordat je hem in een la laat verstoffen, is het misschien nu de tijd om na te denken over het verkopen van je oude toestel. Veel mensen zien hier erg tegenop, maar het kan vaak heel eenvoudig en soms krijg je er veel meer voor dan je zou verwachten. Heb je toch mooi weer geld verdient. In dit artikel laten we je zien waarom het verkopen van je mobiele telefoon een slimme zet is en geven we je zes waardevolle tips om het maximale bedrag uit de verkoop van je mobiel te halen.

Waarom je mobiele telefoon verkopen een goed idee is

Voordat we in de tips duiken, laten we eens kijken naar de voordelen van het verkopen van je oude mobiele telefoon wanneer je een nieuw abonnement afsluit:

1. Extra geld: Het verkopen van je oude telefoon kan je extra geld opleveren. Dat geld kun je dan weer gebruiken voor andere aankopen of om je nieuwe abonnement te financieren. Het is namelijk wel zo dat de mobiele abonnementen wel steeds duurder worden. En in deze tijd is wat extra geld handig om wellicht de eerste 6 maanden van je nieuwe abonnement te betalen uit de verkoop van je oude telefoon.

2. Duurzaamheid: Het verkopen is een milieuvriendelijke keuze. Het recyclen van je telefoon vermindert elektronisch afval en draagt bij aan een schonere planeet. Bij het verkopen recycle je niet direct je telefoon, maar je geeft hem wel een langer leven. Door de langere levensduur draag je bij aan een schonere planeet. En voor steeds meer mensen is dat ook veel waard.

3. Ruimte vrijmaken: Je maakt ruimte vrij in je lades en kasten door afscheid te nemen van oude elektronica. En dat zijn natuurlijk niet alleen telefoons. Maar omdat we het hier vooral over mobiele telefoons hebben nemen we dat voor nu wel als uitgangspunt.

4. Voorkom waardeverlies: De waarde van mobiele telefoons daalt na verloop van tijd, dus het is verstandig om op tijd te verkopen voordat de waarde nog verder zakt. Met andere woorden als je sneller bent met het verkopen van je (courante) mobiel, dan krijg je er dus meer voor terug. De waarde van nieuwe telefoons daalt sneller als er nieuwe versies uitkomen. En die nieuwe versies vliegen je soms om de oren. Blijf dus niet tobben, maar zet de verkoop in gang!

5. Anderen helpen: Iemand anders kan profiteren van een betaalbare gebruikte telefoon, vooral als ze op zoek zijn naar een budgetvriendelijke optie. Zeker met de hoge kosten van vanalles op dit moment, kun je anderen helpen om up-to-date te blijven door je telefoon voor een schappelijke prijs te verkopen. Je kent vast wel iemand die een nieuwe telefoon goed kan gebruiken, gun hem of haar dan een nieuwe versie voor een vriendenprijsje. Wist je dat je dan ook direct bijdraagt aan punt 2 Duurzaamheid?

6. Up-to-date blijven: Je kunt profiteren van de nieuwste technologie door je oude telefoon te verkopen en een nieuwe te kopen. Dat is wel een heel logische stap. Maar soms wordt je ook “gedwongen” om een nieuwe of andere telefoon te kopen. Leveranciers brengen na verloop van tijd geen updates meer uit voor je oude telefoon. Hiermee loop je dus een potentieel risico op kwetsbaarheden.

Oude mobiel is geld waard!

Tips om je mobiele telefoon met succes te verkopen

Nu je de voordelen kent op basis van bovenstaande tips, kunnen we eens kijken naar hoe je, je oude mobiele telefoon tegen een goede prijs kunt verkopen. Niet iedereen is even bedreven in het verkopen van een mobiele telefoon of sowieso het verkopen van artikelen. Wij hebben een aantal tips voor je om er voor te zorgen dat je op een goede manier je mobiel kunt verkopen. Er zijn natuurlijk vele tips, maar wij denken met deze tips in ieder geval iedereen te kunnen helpen.

1. Maak je telefoon schoon en repareer beschadigingen: Een schone en goed werkende telefoon verkoopt beter. Daarnaast staat het ook een stuk beter op de foto als je telefoon er goed uitziet. Verwijder stof, vingerafdrukken en eventuele krassen. Repareer kleine gebreken. Let op, die reparaties moeten natuurlijk wel in verhouding staan met de uiteindelijke verkoopprijs. Laat je beschadigingen niet repareren? Wees dan eerlijk over deze beschadigingen, zie ook tip 6.

2. Maak een aantrekkelijke productbeschrijving: Beschrijf je telefoon nauwkeurig, inclusief specificaties zoals model, opslagcapaciteit, enz. Voeg ook kwaliteitsfoto’s toe. Neem de tijd om je telefoon goed op de foto te zetten. Lichtinval is hier vaak een geduchte tegenstander. Geef ook aan waarom jij het een fantastische telefoon vond. Geef aan hoe goed de batterij nog is als hij helemaal opgeladen is. Dat is voor veel mensen een reden om wel of niet contact te zoeken.

3. Vergelijk prijzen: Onderzoek de prijzen van vergelijkbare gebruikte telefoons online om een realistische vraagprijs te bepalen. Dat kost wel even wat moeite, maar het levert je ook wat op. Je kunt zo namelijk een prijs bepalen die er voor zorgt dat je snel je telefoon kun verkopen. Hiermee voorkom je dus dat je blijft zitten met je telefoon.

4. Overweeg diverse verkoopkanalen: Overweeg digitale platformen zoals Marktplaats, eBay, Facebook Marketplace, of zelfs een lokale telefoonwinkel. Kies ook vooral een kanaal voor de verkoop waar je zelf een goed gevoel bij hebt. Je hebt wellicht wat meer ervaring met Marktplaats dan met eBay. Kies dan voor marktplaats. Jij kunt zo het ideale moment bepalen om de verkoop te starten.

5. Vergeet de accessoires niet: Als je originele accessoires zoals opladers, kabels en hoesjes hebt, voeg deze dan toe aan de verkooptekst. Denk ook aan het originele doosje. Hoe meer originele accessoires je hebt hoe beter dat is voor de verkoop van je mobiel. Het zegt ook wat over de verkoper als er nog veel accessoires beschikbaar zijn in originele staat. Dat helpt natuurlijk ook bij de snelle verkoop.

6. Wees eerlijk over de staat: Vermeld eventuele gebreken of gebruikssporen eerlijk in je advertentie tekst. Het voorkomt teleurstellingen bij de koper als deze de telefoon komt ophalen. Dit kan leiden tot vervelende discussies die voorkomen hadden kunnen worden. Beschrijf de staat van je telefoon zoals je zelf ook graag zou weten voordat je over gaat tot de koop. Dat maakt het wat makkelijker beschrijven.

Haal het maximale uit je oude mobiele telefoon

Het verkopen van je oude mobiele telefoon is niet alleen financieel lonend, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Dat zag je bij onze eerdere tips, je draagt zo dus direct bij aan een betere wereld. Met de juiste voorbereiding, tijd en onze handige tips kun je je telefoon snel en efficiënt verkopen. Dus waar wacht je nog op? Zet die oude mobiele telefoon te koop en profiteer van de voordelen! Misschien liggen er wel meerdere mobiele telefoon in een la te verstoffen… En heb je nog tips voor onze lezers over het verkopen van je oude mobiel? Laat het ons dan vooral weten! Wij kijken uit naar je tips.

Plaats een reactie