Zorgverzekering seizoen weer open!

Het is alweer november en dat betekent dat het overstap seizoen voor de zorgverzekering weer is geopend! Natuurlijk zijn de kosten van de verzekeringen weer verhoogd. Goed moment dus om je verzekering weer eens tegen het licht te houden? Zit je nog goed of wil je een goedkopere zorgverzekering in 2023? Dan is dit het moment in het jaar om rond te gaan kijken.

Zorgverzekeringen weer duurder in 2023

Je hebt het vast al gehoord of gelezen, maar ook in 2023 gaan de kosten voor de zorgverzekering weer omhoog. Naast de veel duurder geworden energie rekening, zal de rekening voor de zorgverzekering ook stijgen. Dit is het moment om je financiƫle overzicht weer eens na te gaan. Kijk vooral (deze tip geven we eigenlijk bij alle contracten en abonnementen) wat de inhoud van de verzekering is. Past deze inhoud nog bij de situatie in 2023? Kun je wellicht bij dezelfde zorgverzekeraar een ander pakket kiezen wat de kosten drukt? Neem hier even de tijd voor. Het internet kan je hier uiteraard bij helpen, er zijn verschillende website die voor jou eenvoudig de vergelijking kunnen uitvoeren. Jij hoeft hier alleen je eisen en wensen kenbaar te maken qua dekking van de zorgverzekering, de website doet de rest. De website van Independer.nl is hier een goed voorbeeld van. Zij vergelijken alle zorgverzekeringen voor jou. Via hen kun je ook eenvoudig overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Opzeggen en overstappen zorgverzekering

Denk je bij voorbaat al dat het moeilijk is om over te stappen naar een andere zorgverzekering? Dat begrijpen wij heel goed. In het verleden was dit namelijk nogal eens een hele klus. Je moest je huidige zorgverzekering opzeggen en de nieuwe zorgverzekering afsluiten bij de nieuwe verzekeraar. Tegenwoordig gaat het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering heel eenvoudig. Als je online overstapt, dan gaat het opzeggen en afsluiten van de nieuwe verzekering automatisch. Het is daarom voor iedereen tegenwoordig een koud kunstje om kritisch naar de zorgverzekering te kijken. Dit is het seizoen om hier even wat tijd in te investeren. Zeker dit jaar met alle inflatie cijfers die ons om de oren vliegen. Het is een dure tijd op allerlei gebieden, neem het heft in handen en zorg dat je in ieder geval de kosten voor je zorgverzekering drukt.

Voordeel via je werkgever?

Kijk ook even goed bij je werkgever welke mogelijkheden er zijn om korting(en) te krijgen op de zorgverzekering. De regeling is, helaas, uitgekleed maar, er zijn weldegelijk nog kortingen te krijgen. De kortingen gaan dan vooral over de aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. Wellicht heb je een behoefte aan meer aanvullende voorwaarden bij de zorgverzekering, kijk dan even goed bij je werkgever welke afspraken er mogelijk zijn om korting(en) te ontvangen. En let op, ook sommige verenigingen hebben kortingsafspraken met zorgverzekeraars. Ga dus even na of je wellicht via een vereniging nog korting kunt krijgen, voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Overstappen zorgverzekering tips

Op onze website kun je verschillende tips vinden over het voordelig overstappen naar een andere verzekeraar of op een ander abonnement. Ook op het gebied van zorgverzekeringen hebben wij al vele tips gegeven. Heb jij zelf een tip die anderen kan helpen om kosten te besparen? Dan horen wij dat graag. Laat je tip in een reactie achter en help zo andere mensen om kosten te besparen. Samen houden we zo grip op de kosten van onze zorgverzekeringen!