Laatste Blog artikelen

Overstappen WordPress onderhoud

Heb je een WordPress website en doe je zelf het WordPress onderhoud? Ben je niet tevreden over je huidige websitebeheerder en wil je overstappen? Wij geven je drie tips die je vooraf moet regelen voordat je over kunt stappen.

Tip 1 – Hosting

Is je huidige internetbureau ook de hostingprovider van je WordPress website of WooCommerce webshop? Dan is het zaak om vooraf te zorgen dat je alles hebt om je website te verhuizen naar een nieuwe hostingprovider.

Houdt er rekening mee dat op het moment dat je de hostingegevens bij je huidige bureau opvraagt mocht je die niet hebben dat er een kans is dat je vragen krijgt naar de reden. Wees hierop voorbereid. Ons advies is om gewoon eerlijk te zijn en aan te geven dat je weg wilt gaan en op een goede manier uit elkaar wilt gaan.

Tip 2 – Domein eigendom

Als je internetbureau de hosting van je website verzorgt kan het ook zijn dat zij je domein beheren. Ons advies is om sowieso het domein zelf te beheren. Hiermee behoud je flexibiliteit en heb je alles zelf in de hand. Niets is vervelender dan afhankelijk te moeten zijn van een derde partij.

Zorg dat je het verhuistoken of de transferkey van het domein hebt. Hiermee kun je de verhuizing van je website overdragen naar een andere partij. Houdt er ook rekening mee dat er op een domein met een .com extensie een lock kan zitten die eerst verwijderd moet worden voordat je het domein kunt verhuizen.

Tip 3 – Licenties van plugins

Veel internetbureaus hebben de beschikking over developer licenties van plugins waar je als klant tegen een kleine vergoeding of volledig gratis gebruik van kunt maken. Check voordat je gaat overstappen om welke licenties dit gaat en vraag bij de nieuwe partij na of zij ook over deze licenties beschikken. Hebben ze deze niet dan kan je overstap fors duurder uitvallen dan je verwacht had.

Licenties van thema’s heb je ook nodig. Controleer of je beschikt over deze licentie want een thema wat niet bijgewerkt kan worden kan grote problemen veroorzaken op een WordPress website.

Het wisselen van websitebeheerder is niet heel ingewikkeld als je alles vooraf goed in kaart brengt en zorgt dat je de juiste zaken in je bezit hebt. Uiteraard is het logisch dat je dit misschien redelijk spannend vindt maar heb ook vertrouwen in de professionaliteit van de partij waar je mee samengewerkt hebt en de partij waar je mee gaat samenwerken.

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: