Laatste Blog artikelen

Waarom zou je je bankrekening opzeggen?

Banken worden de laatste tijd steeds competitiever. Dit heeft als gevolg dat het voor jou aantrekkelijk kan zijn om een andere rekening te openen. Met een wat goedkopere rekening kun je namelijk behoorlijk wat kosten besparen. Dat heeft dan wel het volgende gevolg: je zult je oude of huidige bankrekening moeten opzeggen. Op bank.nl kun je alles vinden over verschillende soorten bankrekeningen en banken. Dit kan je helpen om een goede keuze te maken of je wel of niet je bankrekening wilt opzeggen. Het gaat bij je bankrekening opzeggen niet puur om de kosten. Er zijn zeker andere redenen te noemen om een overstap te maken.

Wat kunnen redenen zijn voor het opzeggen van je bankrekening?

We hebben het net al even aangestipt: kosten kunnen een reden zijn tot opzeggen. Er zijn momenteel gratis bankrekeningen te vinden, dus het is heel goed mogelijk dat je een meer voordelige bank kunt vinden. Dit is dan ook een eerste goede reden tot het opzeggen van je huidige bankrekening. Een tweede reden tot opzegging kan ondeskundigheid van de klantenservice zijn. Als ze je niet goed kunnen helpen of simpelweg onaardig voor je zijn, dan is de knoop vaak snel doorgehakt. Ten derde: in een steeds meer digitaal wordende wereld is het belangrijk dat ook je bank met de tijd mee gaat. Werkt internetbankieren bijvoorbeeld nog steeds niet goed? Zijn er vaak storingen? Of heb je het gevoel dat je geld niet veilig is? Stap dan over.

24/7, problemen en online regelen

Als je niet 24 uur per dag en 7 uur per week je rekeningen op verschillende apparaten kunt bekijken, zegt dat ook iets over je bank. Ben je hier tevreden mee? Prima. Maar mocht je enige onvrede hebben, dan kan dit een reden zijn om je bankrekening op te zeggen. Veel mensen zullen ook vertrekken als ze merken dat hun bank in de problemen zit. Dit kan op financieel gebied het geval zijn of ze zijn bijvoorbeeld slecht in het nieuws geweest. Een laatste reden die hier genoemd wordt is het niet online kunnen regelen van je bankzaken. Veel banken in Nederland vragen nog steeds van je of je naar kantoor wilt komen om bepaalde dingen te regelen. Er zijn tegenwoordig ook banken die alles online doen. Spreekt dit je aan? Ga dan op zoek naar een bank die in jouw behoeften voorziet!

Plaats een reactie