Laatste Blog artikelen

Record aantal overstappers energie

Veel overstapper afgelopen jaar

Er is een record aantal overstappers genoteerd, overstappers van energie. Steeds meer mensen zeggen hun energie leverancier gedag en stappen over naar een nieuwe energie leverancier. Wij schreven er al eerder over, de energie veilingen. Deze veilingen dragen, volgens ons, bij aan het eenvoudig overstappen naar een andere energie leverancier.

Aansprekende aantallen overstappers

Met een record aantal van 1,6 miljoen huishoudens is het switchen van energie leverancier populairder dan ooit te voren. Van de 8 miljoen huishoudens in Nederland, maakte er 1,6 miljoen tussen april 2018 en april 2019 de overstap. Dit heeft de ACM (Autoriteit Consument & Markt) bekend gemaakt. Een ongekend hoog aantal.

Eens een overstapper, vaker een overstapper!

Onderzoek laat zien dat mensen die eerder zijn overgestapt, vaker overstappen. Het gemak van online is dat het overstappen erg makkelijk gemaakt wordt. Zo kun je eenvoudig switchen van energie leverancier. Hierdoor worden de energie leveranciers gedwongen om stevig te concurreren. De prijzen komen hier mee onder druk te staan, wat uiteindelijk goed is voor ons als consument. Ook het niveau en de kwaliteit van de dienstverlening naar de klanten van energie leveranciers stijgt hier door. 

Belangrijke redenen om over te stappen

In een rondgang langs de overstappers is gebleken waarom mensen switchen van energie leverancier. Prijs blijft het belangrijkste punt om over te stappen naar een andere leverancier. Met 71% is dit de meest, en dus belangrijkste, reden om over te stappen. De prijs wordt ook bij energie veilingen stevig gedrukt door de leverancier. Wij kunnen ons dus voorstellen dat de prijs een erg belangrijke graadmeter is. Naast een lagere of betere prijs is ook een welkomst kado genoemd als reden om over te stappen. Energie leveranciers geven nogal eens een kado weg als je besluit over te stappen. Hou er overigens wel rekening mee dat dit kado ook betaalt moet worden. Ga even na of je weet waar die kosten worden neergelegd. Als derde reden wordt aangegeven dat de duurzaamheid van een energie leverancier een keuze om over te stappen kan vereenvoudigen.

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw ervaringen met het overstappen naar een andere energie leverancier. Heb je hier ervaringen mee? Laat het ons hier onder weten, wij horen het graag van je. Ook tips of adviezen zijn natuurlijk van harte welkom!

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: