Wat betekent een opzegtermijn?

Wat is een opzegtermijn en wat kun je er mee?

Een opzegtermijn is een periode in de tijd waarin je een verzekering, contract of een abonnement kunt opzeggen. Handig om te weten dus. Een opzegtermijn geldt meestal na de eerste looptijd van een abonnement, verzekering of contract. De opzegtermijn geeft de leverancier de mogelijkheid om de verbintenis te ontbinden. Bij een opzegtermijn van 1 maand, geldt dus dat je minimaal nog 1 maand je verbintenis in stand moet houden. Je betaalt dan dus ook nog gewoon voor de verbintenis.

Waar vind ik de opzegtermijn?

De opzegtermijn vind je vaak in de voorwaarden behorende bij je verzekering, abonnement of contract. De opzegtermijn geldt vaak na de eerste looptijd, in veel gevallen na 12 maanden of 1 jaar. Dat is nuttig om te weten, want dan kun je een verzekering dus opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar. Dit levert je weer voordeel op. Opzeggen en overstappen klinkt wellicht als veel gedoe, maar het is echt heel eenvoudig. Je kunt er niet alleen euro’s mee besparen maar krijgt er vaak ook nog meer voordelen bij. Deze voordelen variëren van een nieuwe iPad (energie leveranciers) tot een setje nieuwe earpods (telefonie abonnementen). En tegenwoordig hoef je echt niet meer een opzegbrief te maken en op te sturen. Bijna alle leveranciers bieden je de mogelijkheid om online of telefonisch je verzekering, abonnement of contract op te zeggen.

Abonnement opzeggen

Als je, je abonnement wenst op te zeggen is het dus zaak te weten wat de opzegtermijn is. Weet je die en ben je de eerste looptijd al voorbij? Dan kun je een abonnement vaak per maand opzeggen. Je kunt natuurlijk je telefoon abonnement los opzeggen, handiger is het echter om wel even te kijken naar welke andere aanbieder je wil overstappen. Je kunt van te voren even een vergelijking doen van de wensen die jij hebt en hoe duur deze zijn bij andere providers. Zo weet je in ieder geval of, en zo ja, hoeveel je er op vooruit gaat als je overstapt. Denk er ook aan dat je dan weer een nieuw toestel zou kunnen afnemen. Hou er wel rekening mee, dat je deze ook los zou kunnen kopen. Maak voor jezelf altijd de afweging of kopen uit eindelijk goedkoper is dan lenen binnen je nieuwe abonnement. Hou er ook even rekening mee dat je bij een nieuw abonnement weer een nieuwe looptijd en opzegtermijn ontvangt. Lees deze even goed door, dan weet je wanneer je weer zou kunnen opzeggen. Zo ga je in ieder geval slim om met je mobiele abonnement. Op deze website van lees je nog meer over opzeggen en overstappen. Niet alleen bij mobiele telefoon abonnementen, maar ook hoe je een Facebook account opzegt. Handig dus!

Plaats een reactie