Eenvoudig je Outlook account opzeggen

Wie kent het niet, je stapt over naar een andere internetprovider en krijgt hier ook een nieuw e-mailadres bij. Dan wil je misschien je oude adres verwijderen. Dat kan een Outlook adres zijn, bijvoorbeeld een @hotmail.com adres of een @outlook.com adres. Het verwijderen van je account is niet moeilijk en kan iedereen. Je moet alleen even weten hoe je dit in gang zet. Wij helpen je daar graag bij!

Hotmail of Outlook

Veel, wat oudere mensen, hebben een gratis Outlook.com adres. In de begin periode van het internet was Hotmail samen met Gmail een van de eerste gratis e-mail providers. Deze e-mail diensten stond los van je internet provider en boden meer gemak voor de gebruikers. Er zijn al legio gratis e-mail adressen uitgegeven. Gaande weg de tijd werd Hotmail.com vervangen door het alom bekende Office onderdeel Outlook.com. Hiermee vergroot Microsoft hun naamsbekendheid bij iedereen met een gratis e-mailadres.

Opzeggen account

Je wil dus echt je account opzeggen? Dan gaan we je helpen. Volg de onderstaande stappen en je hotmail.com of outlook.com zal worden verwijderd. Daar zal je ongetwijfeld goede redenen voor hebben, maar mogen we je een tip geven een zogenaamd SPAM account aan te houden? Een SPAM account? Jazeker een mailaccount waarmee je mee doet aan allerlei enquêtes, win-acties, offerte aanvragen en andere commerciële doeleinden. Zo hoef je, je echte mail account niet elke keer op te geven en krijg je ook (minder) geen rotzooi mail.

  • Log eerst in op je Outlook/Hotmail account, hiermee kom je in de Microsoft omgeving
  • Ga nu naar de speciale website van Microsoft om je account te sluiten – klik hier
  • Microsoft zal nu je identiteit vaststellen, oftewel bij jij de eigenaar van het account?
  • De volgende pagina’s wijzen zich vanzelf. Lees goed de voorwaarden die horen bij het afsluiten van je account bij Microsoft
  • Geef als laatste nog even door aan Mircosoft waarom je het account wil sluiten
  • Selecteer als laatste stap in het proces “Account markeren voor sluiting”.

Hiermee is je account aangemeld voor sluiting. Er gaat nu een zogenaamde pauze periode in. Het is van belang gedurende deze periode (op dit moment) 60 dagen er zeker van te zijn dat je het account kunt missen. Mocht dit niet zo zijn dan kun je eenvoudig, gedurende deze overdenk periode, het account weer activeren door in te loggen op je Microsoft account.