Laatste Blog artikelen

Je huis goedkoop en snel updaten? Wij hebben de tips!

Je bent wel toe aan een nieuwe look van je woonkamer? Of de slaapkamers kunnen wel een make-over gebruiken? Dan kun je natuurlijk alles weer laten uitvoeren door diverse vaklieden, maar het kan ook eenvoudiger en goedkoper! Door snel de muren weer te voorzien van renovlies behang voorzie je ze van een kwalitatieve afwerking. Je muren stralen direct weer een luxe afwerking uit, zonder dat er een stukadoor aan te pas is gekomen. En het mooie is, als je een beetje handig bent kun je het renovlies behang eenvoudig zelf aanbrengen.

Wat is renovlies behang precies?

Renovlies behang is glasvezelbehang, wellicht ken je dit wel. Het is dikker en steviger dan normaal behang en is (uiteraard zoals de naam al zegt) voorzien van glasvezel vezels. Dit maakt het behang uitermate duurzaam en sterk. De ondergrond hoeft ook niet heel egaal te zijn en het is makkelijk glasvezel behangaan te brengen over scheuren in de muur. Het renovlies behang zorgt er voor dat de scheuren in de muur worden afgedicht. Wist je dat glasvezelbehang uitermate geschikt is voor nieuwbouw woningen? In veel nieuwbouw woningen zicht nog (onzichtbaar) vocht in de muren. Hierdoor kan stucwerk al snel los laten of gaan scheuren. Vaak zit er om die reden ook goedkoop bouwbehang op de muren bij de oplevering van een nieuwbouw huis. Dat ziet er lelijk uit en wil je zo snel mogelijk vervangen. Hier kan renovlies behang dus de uitkomst zijn. Dit kun je wel direct bij oplevering laten aanbrengen, omdat het krimpscheuren van de muur eenvoudig kan opvangen. Het zal dus niet beschadigen. Renovlies aanbrengen? Dat kun je in veel gevallen eenvoudig zelf.

Verschillende soorten renovlies behang

Er zijn verschillende soorten renovlies behang. Dit verschil drukt zich uit in de kwaliteit van het behang. Het verschil zit hem in de dikte van het behang, de structuur en de kwaliteit. De juiste keuze voor de kwaliteit is onder meer afhankelijk van de ondergrond van je muren. Is de ondergrond in uitstekende staat? Dan hoef je niet een heel dik behang aan te brengen, is dat niet het geval en moet je oneffenheden camoufleren? Dan heb je een dikker behang nodig waar de ondergrond geen invloed op heeft.

Glasvezelbehang verven voor direct de juiste kleur!

Heb je het behang eenmaal aangebracht? Dan kun je het direct in de gewenste kleur verven. Hiermee maak je de nieuwe look van je woonkamer, keuken of slaapkamer direct af. Het mooie van renovlies behang is dat het, als het moet, meerdere keren overschilderbaar is. Met eenmalig een investering in glasvezelbehang kun je dus jaren vooruit. Je kunt namelijk de kleur eenvoudig aanpassen, het is namelijk makkelijk over te schilderen in een nieuwe kleur. Dat maakt het gebruik van renovlies behang voor veel mensen dus een eenvoudige en goedkope oplossing voor vele jaren. Zo kun je dus eenvoudig besparen op de kosten van het renoveren van je woning. Renovlies verven is niet moeilijk en kun je een veel gevallen dan ook prima zelf. Daarmee bespaar je weer kosten van een huisschilder uit!

Plaats een reactie