Laatste Blog artikelen

Geld besparen in dure tijden

Wil jij ook eenvoudig geld besparen in deze dure tijden? Dan hebben wij wel wat tips voor je. Je wist natuurlijk al dat het goed kijken naar je verzekeringen en abonnementen een flink bedrag per maand kan besparen. Je hebt vaak te veel verzekeringen die veel te veel dekking hebben voor jouw situatie. Hier is vaak snel al veel geld te besparen. Zo ook met abonnementen, deze zijn eenvoudig op te zeggen of aan te passen wat je ook weer euro’s per maand kan schelen.

Andere manieren om geld te besparen

Wist je dat wij als Nederlanders veel eten weggooien? En we dus kunnen besparen door te stoppen met voedselverspilling? Het zal je niet altijd opvallen, maar we kunnen anders kijken naar hoe we boodschappen doen. Daarmee voorkomen we dat we per gezin per jaar ruim 33 kilo aan voedsel weggooien. Dat kan dan komen, omdat het over de datum is of omdat we het toch niet gebruiken. Onderzoekers hebben aangetoond dat we hier wel stappen in zetten, maar nog lang niet zo goed als we zouden willen. Het inkopen van eten kan vaak een impuls zijn, daar zijn de supermarkten ook erg goed in. Zij verleiden ons tot aankopen die we niet perse nodig hebben. Wat kan helpen is een boodschappenlijstje. Maak voor jezelf een lijstje waarmee je de supermarkt in gaat. Zo weet je precies wat je de komende dagen (week) gaat eten, dat haal je en meer niet. Zo voorkom je dat je (te) veel impuls aankopen doet en kun je dus ook geld besparen tijdens het boodschappen doen!

Geld besparen door afval te scheiden

Wist je dat je door goed afval te scheiden je geld kunt besparen? Klinkt wellicht wat gek, maar het kan. Zeker nu steeds meer gemeenten starten met het zwaarder berekenen van het legen van containers aan de straat. De “rest afval” container is in veel gemeenten de container waarmee geld te besparen is. Vaak betaal je een vast bedrag per jaar per gemeente voor het ophalen van afval. Daarnaast zijn er steeds meer gemeenten die daar bovenop nog eens per keer kosten in rekening brengen per ophaal ronden van de rest container. En dat kan dan nog eens in de papieren lopen. Door nu goed je afval te scheiden kun je eenvoudig kosten besparen. Geld besparen door af te scheiden? Hoe dan? Nou wat dacht je van het aanvragen van een kleinere rest container? Die kost namelijk per ophaal ronde een stuk minder dan de grotere variant. Logisch, er kan ook minder in, maar daar komt het scheiden weer om de hoek kijken. Als je in staat bent om echt goed je afval te scheiden dan is het mogelijk om over te stappen naar een kleinere rest container. En dan bespaar je dus jaarlijks vele euro’s. Je kunt er zelfs voor kiezen om de container niet bij elke ophaal ronde aan de weg te zetten.

Conclusie, zoek niet naar de moeilijke oplossing!

De titel zegt het al, om te besparen op andere zaken dan de standaard abonnementen en verzekeringen, moet je het niet te moeilijk maken. Het geld om te besparen ligt vaak zo voor het oprapen. Je moet er soms alleen even door geraakt worden. Kijk eens in je huishouden hoeveel zaken er “liggen” die eigenlijk overbodig zijn. Had je deze zaken wel moeten kopen? En als je dat van jezelf ziet, is ook makkelijker om bij nieuwe aanschaf stil te staan bij het feit of je de spullen echt wel nodig hebt! Heb jij nog suggesties om kosten te besparen? Wij horen het graag! Laat hier onder je reactie achter.

Plaats een reactie