Overstappen van internetprovider: tips

Neem je in deze dure tijden je huidige abonnementen onder de loep? Kijk dan ook eens goed naar jouw internet provider. Grote kans dat je dit abonnement al een tijd niet hebt veranderd en daardoor meer betaalt dan nodig is, of dat je ergens voor betaalt wat je niet meer gebruikt. Waarschijnlijk is jouw internetabonnement onderdeel van een abonnement waar ook televisie kijken bij in zit. In dat geval zal je internet en tv vergelijken als het gaat om nieuwe abonnementen. Heb je geen televisie abonnement meer nodig? Zoek dan simpelweg naar het goedkoopste internet abonnement dat aan jouw wensen voldoet. Enkele concrete tips als je van plan bent om over te gaan stappen op een rijtje.

Profiteer van welkomstaanbiedingen

Elke provider wil jou graag als nieuwe klant verwelkomen. Dat zul je al snel merken als je op zoek gaat naar een nieuwe provider. Dat merk je in de vorm van de acties die er allemaal zijn waardoor je de eerste paar maanden kunt rekenen op een flinke korting. Dat is aantrekkelijk, want die korting kan zomaar oplopen tot een totaal van een paar honderd euro in het eerste jaar. Dat is toch altijd mooi meegenomen.

Staar je echter niet alleen blind op de aantrekkelijke actieprijzen, maar kijk ook goed naar de maandelijkse kosten ná deze actieperiode, zodat je ook dan nog een scherp tarief betaald en niet in de problemen komt of voor een verrassing komt te staan.

Gebruik de overstapservice

Bijna iedere provider biedt jou tijdens het afsluiten van een nieuw abonnement aan om het een en ander voor je te regelen zodat jouw nieuwe abonnement naadloos aansluit op jouw opzeggingsmoment van jouw huidige abonnement. Erg prettig, want zo voorkom je dat je tegelijkertijd 2 abonnementen hebt lopen en dus extra duur uit bent tijdelijk, maar zo voorkom je ook dat je een dag zonder internet zit. Wat ook erg onhandig is. De overstapservice is eigenlijk altijd gratis, dus je bent haast gek als je hier geen gebruik van maakt.

Wees kritisch

Bedenk van tevoren goed wat je precies nodig hebt als het gaat om de juiste internetsnelheid of eventueel het zenderpakket als je een combinatie abonnement afsluit. Overspeed qua internet is zonde van je geld, want hier betaal je maandelijks wel voor, maar een trage internetverbinding lijdt tot irritatie. Denk goed na wie er allemaal gebruik maken van internet thuis en waar ze dat met name voor gebruiken. Kijk ook op die manier naar het televisiepakket als dat aan de orde is. Onnodig extra zenderpakketten afnemen waar je haast niet naar kijkt zorgen voor maandelijks terugkomende kosten. Zonde als je er niet naar kijkt.

Veel succes met overstappen!

Plaats een reactie