Laatste Blog artikelen

6 Tips om maandelijks te besparen, naast overstappen

Overstappen van energieleverancier, verzekeraar en telecomaanbieder kunnen maandelijks een hoop geld besparen. In sommige gevallen honderden euro’s per maand, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om flink te besparen op je maandelijkse kosten. Hieronder hebben wij 6 tips waarop jij kan besparen.

Kijk altijd naar aanbiedingen

Aanbiedingen kunnen je maandelijks een hoop geld besparen. Koop jij enkel de juiste boodschappen, die in de aanbieding zijn, dan kan dit al tientallen euro’s per week schelen. Maar zeker op de grote aankopen kan je een hoop geld besparen. Heb jij bijvoorbeeld een nieuwe printer nodig, koop deze dan niet direct, maar wacht echt op een goede aanbieding. Je kan op deze manier makkelijk tientallen euro’s besparen. Schrijf op als je iets nodig heb en kijk wekelijks of er een goede aanbieding is om dit te kopen.

Stop met abonnementen

Tegenwoordig kan je vrijwel overal een abonnement op nemen, scheermesjes, luiers, wasmiddel en zelfs boxershorts. Al deze abonnementen lijken ontzettend handig, want je krijgt dit opgestuurd en hebt er geen omkijken naar, maar vergeet niet dat je hier de hoofdprijs voor betaald.

Koop jij bijvoorbeeld je wasmiddel in de aanbieding dan kan dit je 50 tot 70 procent besparen. Alleen al bij de supermarkt heb je vaak een 1 + 1 aanbieding, maar koop je ook nog een groot in dan kan dit oplopen tot ruim 80% korting.

Ga meer koken

Eten bestellen is één van de grootste uitgaven bij veel huishoudens en waarop je direct kan besparen. Ga je pizza’s bestellen met een gezin dan ben je al gauw 40 euro kwijt. Als je deze zelf maakt dan kost je dit hooguit 10 euro en de kinderen vinden dit ook nog eens erg leuk. Bestel jij iedere week eten dan kan je dit maandelijks makkelijk 100 euro besparen.

Ga thuis of buiten sporten

Sporten is ontzettend belangrijk, maar we zijn al snel geneigd om hiervoor naar de sportschool te gaan. Helemaal niet nodig, want in veel gevallen kun je dit prima thuis of buiten doen. De sportschool prijzen zijn ongelofelijk duur geworden en daarvoor kan je vaka beter thuis of buiten sporten. Koop wat gewichten en andere attributen en je kan binnen prima wat krachttraining doen. Ga heerlijk buiten hardlopen of doe wat krachtoefeningen in het zonnetje. Je zult zien dat in de buitenlucht sporten je bovendien goed zal doen en het kost je helemaal niks! 

Gebruik een energiemanager

De energieprijzen zijn flink opgelopen en daarvoor betaal je nu waarschijnlijk de hoofdprijs. In veel huishoudens is dit naaste hypotheek de grootste kostenpost. De verwarming staat waarschijnlijk al op 19 graden, maar je kan veel meer doen dan dat. Installeer de energiemanager van je energieleverancier op je mobiel en kijk wat je kan besparen door bepaalde dingen te veranderen. 
Doe bijvoorbeeld de elektrische deken weg en kijk wat dit je dagelijks bespaart. Zet de wasmachine, vaatwasser of ander witgoed apparaat eens op eco-stand en je zult zien dat je energieverbruik direct naar beneden zal gaan.

Ga verduurzamen

Verduurzamen kan op vele manieren en hoeven niet direct een vermogen te kosten. Je dak zelf isoleren kan bijvoorbeeld al met een paar honderd euro en hetzelfde geldt voor je spouwmuren. Maar je kan het ook kleinschaliger maken, door te stoppen met eten weggooien en deze in te vriezen. Op deze manier kan je dit later eten en bespaar je naast geld ook op voedsel. Maar ook op kleding kan je verduurzamen door kleding te kopen voor de lange termijn en veel minder te kopen.

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: