Laatste Blog artikelen

Een Aanhangwagenverzekering?

Wat is een aanhangerverzekering?

De aanhangwagenverzekering is een speciale verzekering voor aanhangers, aanhangerwagens, rijtuigen of boottrailers. Met een aanhangerverzekering kunt u aanhangerschade of diefstal door anderen verzekeren, maar ook brand of aanhangerschade door eigen nalatigheid. Zelfs als de aanhangerlading schade veroorzaakt valt dit meestal wel onder een verzekering.

Waarom uw aanhanger verzekeren?

Met uw wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van de auto bent u verzekerd voor schade die u aan iemand anders toebrengt met uw aanhanger. Alle schade is dus gedekt. Wel kan het verstandig zijn om de aanhanger nog afzonderlijk te verzekeren. Een aanhangerverzekering dekt namelijk een breed scala aan uitgebreide verzekeringen. Met andere woorden, ook eigen schuld en schade door brand en diefstal zijn verzekerd. Hiermee moet vooral rekening worden gehouden als de aanhangwagen een hoge nominale stroomsterkte heeft.

Wat dekt de aanhangerverzekering?

Schade die u aan anderen met uw aanhangwagen veroorzaakt, wordt gedekt door een autoverzekering of een WA-verzekering. Deze verzekeringen dekken echter geen schade aan uw eigen aanhangwagen. U kunt hiervoor een aanhangerverzekering afsluiten. Een sleepverzekering dekt verschillende soorten schade, waaronder brandschade en diefstal.

Wat dekt de verzekering?

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken de volgende schades met een aanhangerverzekering:

  • Diefstal van aanhanger of aanhangeronderdelen
  • Diefstal schade
  • Schade door brand, explosie, blikseminslag of kortsluiting
  • Schade veroorzaakt door storm of hagel
  • Aanrijdingsschade

Wat dekt de verzekering niet?

Sommige oorzaken zijn uitgesloten van dekking. Controleer altijd de voorwaarden van uw verzekering in situaties waarin de betrokken verzekeringsmaatschappij geen dekking biedt. In veel gevallen is de situatie echter als volgt:

  • Schade door slecht onderhoud
  • Huur is niet gedekt
  • Schade door veel te hard rijden
  • Schade aan de inhoud van de trailer
  • Diefstal terwijl de aanhanger niet goed op slot is gezet

Is een aanhangerverzekering verplicht?

Moet ik mijn aanhanger verzekeren? U hoeft de aanhanger niet verplicht te verzekeren. Trekkende voertuigen hebben namelijk al een gezamenlijke verzekering. Als u iets met de aanhanger beschadigt valt dit onder de autoverzekering. Deze dekking geldt niet alleen bij het rijden met de aanhanger, maar ook als de aanhanger loskomt van de auto. U kunt er wel voor kiezen om uw aanhangwagen te verzekeren met een speciale aanhangwagenverzekering. Een aanhangerverzekering is vooral handig wanneer de waarde van de aanhanger hoog is, of wanneer deze essentieel is voor u,  zoals voor werk.

Welke aanhanger kan ik verzekeren?

Met een aanhangerverzekering kunt u aanhangers, paardentrailers, boottrailers of gewone trailers verzekeren.

Aanhangwagenverzekering vergelijken

Vergeet niet vooraf verschillende aanhangerverzekeringen te vergelijken. Op de website kunt u de aanhangerpremie berekenen en direct afsluiten. Met slechts een paar klikken met uw muis weet u al welke verzekeringsmaatschappij de beste deal voor u heeft.

Verzekeringspremie

De kosten van een aanhangwagenverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder onder andere de waarde van de aanhangwagen. Om een ​​goed beeld te krijgen van de kosten kunt u een online rekentool gebruiken en zo de kosten van de premie snel en accuraat berekenen. U kunt hiervoor de handige online vergelijkingstool gebruiken. Na het invullen van een reeks gegevens, ziet u uw maandelijkse premie. U kunt de aanhanger dan direct online verzekeren.

Vervoer en verzekering

Wilt u uw bootaanhanger verzekeren? Ook hiervoor kunt u een verzekering afsluiten. Ook paardenkoetsen vallen onder de aanhangerverzekering. Er zijn trouwens verschillende verzekeringsmaatschappijen die een aanhangerverzekering aanbieden. Een goede bevestiging is belangrijk, vooral als u een nieuwe aanhangwagen heeft. Controleer altijd de status van uw verzekeringsmaatschappij om te zien wat uw dekking biedt. Uw eigen paard kan bijvoorbeeld de trailer zelf wel eens beschadigen, maar niet alle verzekeringsmaatschappijen dekken dit dan.

Verzekeringsbedrijf

Naast een particuliere aanhangwagenverzekering kunt u ook zakelijke aanhangwagens verzekeren. Het heet dan een commerciële aanhangerverzekering. Het kan verstandig zijn om een ​​commerciële aanhangwagenverzekering af te sluiten, vooral als aanhangwagens een belangrijk onderdeel van uw zakelijke onderneming zijn. Wordt bijvoorbeeld een aanhanger gestolen of beschadigd door brand, dan is deze goed verzekerd, zodat het probleem snel wordt verholpen en u door kunt werken.

Boottrailer verzekering

Als u een ander voertuig met een boottrailer beschadigt dan wordt dit al gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering van uw autoverzekering. Bijvoorbeeld als u tijdens het achteruitrijden met een ander voertuig in aanrijding komt, of als u bij het wisselen van rijstrook tegen een ander voertuig op een aanhanger aanrijdt. De boottrailer zelf valt echter weer niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. U hoeft de boottrailer verzekering niet apart af te sluiten, maar u mag wel een aanhangerverzekering afsluiten. Niet alleen aanhangers zijn hieronder verzekerd, maar ook de paardentrailers en pleziervaartaanhangers.

Verzekeringen Vergelijken

Vergelijk in een paar simpele stappen uw huidige verzekering met vele andere verzekeringen, dit kan bijvoorbeeld bij zorgverzekeringen, reisverzekeringen en autoverzekeringen. Al jaren vergelijken wij diverse verzekeraars en proberen wij door te vergelijken erachter te komen wat voor de bezoekers van onze verzekeringssite de meest voordelige verzekering is. Regelmatig nemen wij nieuwe verzekeraars mee in onze verzekeringsvergelijker, dus kom regelmatig terug voor een compleet overzicht van de nieuwste prijzen en ontwikkelingen. Wij zijn 100% onafhankelijk en hebben geen winstoogmerk.

Verzekeringen

Verzekeringen zijn er in diverse soorten: Uiteraard kent iedereen wel de zorgverzekering, levensverzekering, autoverzekering, doorlopende reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering. Deze zijn soms vrijwillig, maar anderen zijn vaak wel verplicht om af te sluiten. Niet verplicht is om veel te veel te betalen voor een verzekering die u -als het goed is – nooit nodig heeft. Daarom zijn de verzekeringvergelijkers gemaakt: een handig hulpmiddel om , met een paar klikken van de muis, een compleet overzicht te krijgen van diverse verzekeraars en wat U waar bespaard als u overstapt naar een andere verzekeraar.