Laatste Blog artikelen

Online je abonnement opzeggen

Ben je tevreden met je huidige provider, mobiele telefoon en abonnement en loopt je contract binnenkort tegen het einde aan? Never change a winning team! Je hebt de mogelijkheid je mobiele abonnement te verlengen middels een sim only abonnement. Overstappen doe je net zo gemakkelijk. Een sim only abonnement houdt in dat je voor een abonnement kiest zonder telefoon. Dus je betaalt alleen voor de bundel. Dit is een vastgestelde aantal belminuten, sms’jes en gigabytes aan data. Wanneer je kiest voor het verlengen van je contract bij je huidige aanbieder dan heeft deze aanbieder dikwijls nieuwe mooie aanbiedingen en kortingen op de website staan. Sim only aanbieders zijn namelijk in constante concurrentie met elkaar en zo blijven de prijzen ook competitief. Het verlengen van je contract kan je in een telecomshop doen, telefonisch of gewoon online via de website van je eigen provider. Het aanbod sim only abonnementen en aanbiedingen loopt uiteen per provider en de juiste aanbieding kiezen doe je aan de hand van het door jou ingeschatte toekomstige verbruik aan belminuten en dataverbruik. Lees bij het verlengen van je contract altijd goed de voorwaarden door want deze kunnen in de loop van tijd veranderd zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

In verschillende media kom je veelvuldig aanbiedingen tegen met nieuwe abonnementen. Sim only aanbiedingen die goedkoper kunnen zijn dan je huidige abonnement. Waar veel mensen (vooral degenen die reeds langer dan de looptijd  geabonneerd zijn) niet altijd bij stilstaan is dat wanneer je je abonnement wilt verlengen dezelfde kortingen te bedingen zijn. Vaak zie je dat mobiele providers, zoals KPN, Vodafone of T-Mobile voor het aflopen van een telefoonabonnement, contact met je opnemen voor een verlengingsaanbod. De verkoper aan de andere kant van de lijn wil graag de nieuwe deal direct sluiten. Het loont echter om daar niet meteen op in te gaan maar deze sim only aanbiedingen te vergelijken met andere aanbiedingen van andere sim only aanbieders middels het gebruik van een sim only vergelijker. Zo weet je altijd of je de juiste deal hebt. Op verschillende websites kan je sim only aanbiedingen vergelijken en ook direct zien wat op dat moment de goedkoopste deals zijn.

Samenvattend en een tip!

  • Check vroegtijdig wat de mogelijkheden zijn voor verlening. Doe dit bijvoorbeeld vanaf het moment dat er nog 4 maanden over zijn tot het einde van de looptijd. Mocht je een scherpe sim only aanbieding tegenkomen, kijk dan of verlening inmiddels mogelijk is. Je nieuwe abonnement begint dan wanner je oude abonnement is verlopen. Wellicht kan je direct gebruik maken van de nieuwe aanbieding. Informeer telefonisch!
  • Vergelijk de mogelijkheden verlengen ook met overstappen: Het overstappen naar een andere mobiele provider is bijna net zo eenvoudig als een abonnement verlengen en je kunt gebruik maken van gratis nummerbehoud. Bij veel providers voorkom je dubbele kosten (bij nummerbehoud) omdat je van de nieuwe provider de mogelijkheid krijgt de sim pas te activeren wanneer je oude abonnement is komen te vervallen. Dat scheel weer in de kosten.
  • Tip: kies je sim only abonnement altijd iets ruimer: Deze tip klinkt voor de hand liggend maar wordt toch niet door iedereen voldoende in acht genomen. Je verbruik verschilt hoogstwaarschijnlijk van maand tot maand. Een goedkoper abonnement met een iets kleinere bundel lijkt prijstechnisch iets aantrekkelijker, maar als je verbruik maar net niet toereikend is, ga je bij de meeste mobiele providers aanzienlijk meer betalen voor het surplus aan verbruik. Dan wel omdat deze direct in rekening wordt gebracht of dan wel omdat je een extra bundel moet bijkopen voor die specifieke maand. En bijkopen is altijd tegen een hoger tarief. Veel succes met kiezen in ieder geval!

Plaats een reactie