Laatste Blog artikelen

Te veel vaste abonnementen? Onze tips voor het beheren van maandelijkse abonnementen

In de afgelopen jaren zijn veel van de goederen en diensten die we gebruiken op abonnementen gebaseerd. In de loop van de tijd hebt u waarschijnlijk veel maandelijkse abonnementen opgebouwd: video streaming services, work software, fitness-apps of lidmaatschap van een sportschool, en meer. We gaan je nooit vertellen om alles te bezuinigen omwille van je budget – het is niet praktisch voor de lange termijn – maar we zullen altijd aanraden om de uitgaven routinematig te evalueren. Abonnementen kunnen in de loop van de tijd oplopen, wat van invloed is op uw budget. Hier zijn enkele tips voor het beheren van uw maandelijkse kosten en tips hoe je snel een abonnement opzeggen kan, zoals basic-fit opzeggen.

Tips voor het beheren van abonnementen

Door uw abonnementen proactief te beheren, kunt u veel geld besparen. Als u één ongebruikt abonnement opzegt dat €10 per maand kost, bespaart u €120 per jaar. Het lijkt misschien niet veel, maar hoe zit het met dat abonnement dat je nooit gebruikt en dat €5 kost, en dat andere dat €14,99 kost? Voordat u het weet, bespaart u bijna €360 per jaar, terwijl u uw geld efficiënter beheert. Hier volgen enkele tips voor het beheren van uw abonnementen.

Gebruik dezelfde kaart voor al uw abonnementen

Als u meerdere creditcards en/of debet kaarten gebruikt om voor abonnementsdiensten te betalen, kan het erg moeilijk zijn om alles bij te houden. U moet voor al uw abonnementen dezelfde kaart gebruiken, zodat u ze gemakkelijk kunt volgen en beheren. Je zou nog een stap verder kunnen gaan en een aparte kaart hebben die je alleen voor abonnementen gebruikt. U kunt uw transacties bekijken en alleen abonnementskosten zien, in plaats van door andere kosten te moeten worstelen.

Synchroniseer uw factuurdatums zoveel mogelijk

Als u uw factuurdatum kunt aanpassen, kunt u overwegen uw factuurdatums aan te passen zodat ze allemaal op dezelfde dag vallen. Dit betekent dat u de abonnementskosten één keer per maand kunt bekijken in plaats van de hele maand uit het oog te verliezen, waardoor het gemakkelijker wordt om met uw budget te werken. Als je autopay hebt ingesteld en veel abonnementen op verschillende dagen gedurende de maand worden gefactureerd, merk je misschien niet welke abonnementen daadwerkelijk worden gebruikt.

Dit hangt allemaal af van uw cashflow. Als uw budget geen ruimte biedt om abonnementskosten in één keer te betalen, spreid ze dan over de maand.

Plaats een reactie