Waarom overstappen van internetprovider?

Je contract is afgelopen en je bent de mogelijkheden aan het verkennen om over te stappen naar een andere internetprovider. Je verwacht dat je hier minder gaat betalen door de hoge welkomstbonus en je bent op zoek naar een snellere internetverbinding. Hieronder vind je nog meer tips over waarom je zou switchen van internetprovider.

Zoals hierboven al vermeld kan het zo zijn dat je bij een andere provider een goede aanbieding hebt gekregen tegen een lager maandbedrag en met een hogere internetsnelheid. Door een totaalpakket af te nemen bij één aanbieder (televisie, internet en telefoon), ben je sowieso vaak goedkoper uit. Hieronder nog enkele tips waar je op dient te letten bij het overstappen.

Heb je slecht internet, maar heb je de snelheid van de verbinding nog niet eerder gecheckt en wil je hier nu iets aan doen? Dan kun je het altijd nog proberen op te lossen met een wifi versterker. Zoek wifi versterkers op BesteKoopwijzer.nl voor een gunstige prijs en bekijk of dat mogelijk een tussenoplossing biedt tot dat je bent overgestapt.

Voorwaarden abonnement

Check de voorwaarden van het huidige abonnement wat je bezit en kijk wanneer dit contract afloopt. Heb je een contract van één of twee jaar en is die periode inmiddels verstreken? Dan zal het contract hoogstwaarschijnlijk stilzwijgend maandelijks worden verlengd. Check dus tijdig wanneer je contract afloopt om over te kunnen stappen naar een andere internetprovider.

Opzegtermijn

Per provider verschilt ook de opzegtermijn. Vaak bedraagt deze termijn een maand en gaat deze maand in op het moment dat jij opzegt. Kijk wel altijd in je contract wat er precies over de opzegtermijn staat vermeld om misverstanden te voorkomen. Lees hier meer over opzeggen en overstappen.

Telefoonnummer en mailadres behouden

Wil je graag je telefoonnummer en e-mailadres behouden? Vraag altijd of een nieuwe provider het telefoonnummer kan overnemen. Doe dit voordat je het oude abonnement opzegt, dan wordt dit vaak een stuk lastiger om alsnog voor elkaar te krijgen. Heb je een e-mailadres wat je destijds hebt ontvangen van je huidige internetprovider, dan zul je helaas een ander emailadres moeten creëren of een webmail account zoals een Hotmail of Gmail account. 

Er zijn dus diverse mogelijkheden aan te wijzen waarom je zou switchen van internetprovider. Let echter wel op bovenstaande punten om te zorgen dat je er ook daadwerkelijk op vooruit gaat en maandelijks minder geld hoeft te betalen, maar wel betere voorwaarden voor je telefoon, internet en televisie krijgt.

Plaats een reactie