Laatste Blog artikelen

Creditcard opzeggen: hoe doe je dat?

Je hebt een creditcard in je bezit, maar gebruikt deze zelden, eigenlijk alleen jaarlijks een keertje als je op vakantie bent. Je hebt daarom het voornemen om je creditcard binnenkort op te gaan zeggen. Echter zitten er regelmatig voorwaarden aan het opzeggen van je creditcard bij de aanbieder. Hieronder enkele tips voor je creditcard opzeggen: hoe doe je dat?

Creditcard automatisch verlengd

Bij de meeste creditcard aanbieders krijg je na een aantal jaren dat als je kaart verloopt, je automatisch een nieuwe kaart toegestuurd krijgt en kun je dus weer voor 1 of 3 jaar gebruik maken van je kaart. Wil je dit dus niet, dan moet je er tijdig voor zorgen dat je je kaart opzegt als deze bijna verloopt. 

Creditcard opzeggen: wat zijn de kosten?

In principe zijn er geen kosten verbonden aan het opzeggen van je creditcard, behalve als dit in het contract staat vermeld. Meestal geldt er echter wel een opzegtermijn voor één of twee maanden. Kijk hier dus goed naar bij het afsluiten van een creditcard bij een bepaalde aanbieder. Bij sommige aanbieders betaal je maandelijks een bijdrage en bij andere aanbieders betaal je jaarlijks een vast bedrag.

Creditcard opzeggen

Wil je je creditcard opzeggen in verband met het aanvragen van een hypotheek? Dan is dat uiteraard mogelijk. Iedereen die een lening op wat voor manier dan ook open heeft staan, zoals een creditcard staat geregistreerd bij het BKR. Alleen bij een negatieve registratie kan dit problemen opleveren bij de aanvraag van een (nieuwe) hypotheek. Dit kan schelen in het bedrag wat je kunt lenen of de hypotheeklasten die je maandelijks dient te betalen. Check dus goed de voorwaarden vooraf. Bij een prepaid kaart geldt dit niet, daarvoor is geen BKR registratie nodig. Je kunt online ook een virtual creditcard aanvragen als je graag een prepaid kaart wilt hebben om online aankopen te verrichten zonder een fysieke pas in handen te hebben.

Bedenktijd

In principe geldt er een bedenktijd van 14 dagen op online aangevraagde kaarten. Ben je buiten deze tijd? Dan is de kans groot dat je vastzit aan een contract en je vervolgens je creditcard moet opzeggen en met een opzegtermijn van één of twee maanden zit. 

Het ligt dus voornamelijk aan de aanbieder wat de voorwaarden voor de aanschaf van een creditcard zijn. Let hier dus goed op als je van plan bent om een creditcard bij een bepaalde aanbieder aan te schaffen.

Plaats een reactie