Draadloos internet / WiFi slecht, overstappen of niet?

Maak je thuis gebruik van draadloos internet en heb je vaak dat de verbinding weg valt? Twijfel je erover of je daarom moet overstappen naar een andere internet provider? In dit artikel gaan we verder in op problemen met draadloos internet en wat je kunt doen.

Heb je alleen problemen met het draadloos internet en ben je verder tevreden met je huidige provider dan is het goed om te kijken of het probleem werkelijk een probleem is van je internet provider of dat je het zelf kunt oplossen met bijvoorbeeld een snelle WiFi versterker. Je kunt hiermee het draadloos internet een enorme boost geven.

Je kunt een aantal dingen doen.

Controleer of de verbinding bekabeld in orde is

Sluit een internet kabel (UTP cat5/cat6 netwerkkabel) vanaf je computer of laptop rechtstreeks aan op het modem van je internet provider, bijvoorbeeld je KPN modem of Ziggo modem. Werkt het internet daarna zonder problemen dan is je internetverbinding in orde.

Signaal verbeteren door het WiFi kanaal te wijzigen

Draadloos wordt het internet data doormiddel van een frequentie van A naar B verstuurd. Om met elkaar te kunnen communiceren moeten er niet te veel verstoringen onderweg zijn. Als er andere modems/routers/versterkers en andere  apparaten zijn die op hetzelfde WiFi kanaal (frequentie) data versturen kunnen deze op elkaar storen. Door het draadloze kanaal (frequentie) aan te passen in je modem/router kun je dit voorkomen. Raadpleeg de handleiding of helpdesk van je internetprovider hoe je dit het beste kunt doen.

Zorg dat het modem vrij staat

Zorg er voor dat je modem/router het signaal gemakkelijk de ruimte in kan sturen en dus niet opgesloten zit. Hoe meer vrijheid het modem heeft hoe beter het signaal verspreid kan worden. Ook als het modem iets meer in het midden van de ruimte geplaats kan worden kan dit enorm schelen in de signaalkwaliteit en snelheid van de verbinding.

Extra WiFi versterker of betere Wifi-adapter

Is het signaal nog niet voldoende en heb je wel geconstateerd dat de verbinding via een kabel wel goed werkt? Je kunt in dat geval overwegen om een nieuwe snelle WiFi versterker te kopen. Hiermee kun je het huidige signaal versterken door hem aan te sluiten op het modem van je internetprovider en dus als extra apparaat in je netwerk plaatsen. Heb je nog een verouderde computer of laptop dan kan een nieuwe WiFi-dongle die extra goed en snel is ook nog voor een goede verbetering zorgen.

0 gedachten over “Draadloos internet / WiFi slecht, overstappen of niet?”

Plaats een reactie