Sim only opzeggen en overstappen

Wil je jouw sim only abonnement opzeggen en overstappen op een andere provider? Als je niet tevreden bent over de service, het bereik, de prijs of de grootte van de bel- of internetbundel, dan is het logisch dat je naar een andere provider wilt. Heb je bij je huidige provider een sim only contract afgesloten voor 1-jaar of 2-jaar? Dan zul je helaas wel moeten wachten tot het einde van de contracttermijn in zicht komt. Doe je dat niet, dan kun je rekenen op extra kosten. Heb je echter voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement gekozen? Dan kun je elke maand eenvoudig overstappen op een andere provider.

Providers met een maandelijks opzegbare sim only

Kies je voor een van de goedkoopste sim only providers zoals Simpel? Dan kun je helaas niet kiezen voor maandelijks opzegbaar. Kies je daarentegen voor; Youfone, Ben, Hollandsnieuwe, Tele2, Simyo of KPN? Dan kun je deze optie wel selecteren bij het samenstellen van je sim only abonnement. Het voordeel van per maand kunnen opzeggen is dat je eenvoudig kunt opzeggen als je bijvoorbeeld niet tevreden bent of bij een andere provider een betere bundel kunt krijgen. Het nadeel is echter dat de prijs per maand hoger ligt dan bij de keuze voor een jaarcontract. Bij de meeste providers betaal je zeker 1 à 2 euro per maand meer om het abonnement maandelijks opzegbaar te maken.

Kan ik mijn nummer behouden als ik overstap?

Alle bekende providers bieden gratis nummerbehoud aan. Dat betekent dat je je huidige telefoonnummer kunt laten overzetten op het sim only abonnement bij de nieuwe provider. Let hierbij erop dat je je oude abonnement nog niet opzegt, voordat het telefoonnummer ook daadwerkelijk is overgedragen. Doe je dat wel, dan kun je alsnog je nummer verliezen. Bestel dus eerst je nieuwe sim only met daarbij de optie aangevinkt om te kiezen voor nummerbehoud. In de meeste gevallen zorgt de nieuwe sim only provider ervoor dat je nummer wordt overgezet en vervolgens ook je oude abonnement wordt stopgezet.

Hoef je je nummer niet te behouden?

Maakt het je niet uit of je een nieuw telefoonnummer krijgt bij de overstap naar een ander sim only abonnement? Dan kun je zelf je huidige sim only opzeggen en vervolgens je nieuwe sim only bestellen. Vervolgens ontvang je jouw nieuwe simkaart of eSim (digitale simkaart) met het nieuwe nummer. Wanneer je een simkaart krijgt dan kun je deze makkelijk uitdrukken in het juiste formaat voor je telefoon of smartphone.

Betaal ik aansluitkosten wanneer ik opzeg en overstap?

Wanneer je overstapt op een andere provider betaal je in principe altijd voor de aansluitkosten. Dit bedrag ligt zo tussen de € 15,- en € 25,- afhankelijk van de providerkeuze. Wil je je sim only opzeggen? Dan kun je het beste even kijken naar welke abonnementen zonder aansluitkosten te bestellen zijn op dit moment. Zo hoef je het bedrag voor de aansluitkosten niet te betalen en ben je goedkoper uit. Verder loont het natuurlijk om goed te vergelijken om zo de grootste bel- en internetbundel te vinden voor de beste prijs.

Plaats een reactie