De voor- en nadelen van Netflix

Het is bijna niet meer weg te denken in ieder huishouden ter wereld, Netflix. Netflix is streaming platform (een zogenaamd Content Delivery Network ook wel een CDN genoemd) waarop je heel verschillende films en series kunt bekijken. Het aanbod op Netflix lijkt oneindig te zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internet verbinding. Ondanks dat we een heleboel plezier beleven aan Netflix heeft het ook verschillende voor- en nadelen. Daar hebben we een overzicht van gemaakt. Zo kun je eenvoudig voor jezelf een afweging maken of Netflix wel of niet bij jou past. Liever Netflix opzeggen? Geen punt via onze Netflix opzeg pagina zeg je eenvoudig je abonnement online op!

Voordelen van Netflix

 1. Je kunt op ieder moment van de dag jouw favoriete film of serie kijken. Je bent niet afhankelijk van de programmering van een televisie zender. Het is een kwestie van Netflix aanzetten en kijken maar.
 2. Het aanbod van Netflix is enorm. De meeste titels kunnen ook niet worden bekeken op de gewone televisie. Sommige series zijn zelfs alleen beschikbaar op Netflix en in opdracht van Netflix gemaakt.
 3. Tegenwoordig biedt Netflix je de mogelijkheid om films en series te downloaden. Dit is super handig als je iets ergens wil kijken waar je geen Wi-Fi mogelijkheden hebt. Zoals in de auto, op vakantie of op een zolderkamer met een slechte verbinding. 
 4. Met Netflix heb je geen last van irritante reclames zoals je die wel hebt op de normale televisie en bijvoorbeeld YouTube (als je geen betaald YouTube abonnement hebt natuurlijk).
 5. Als je een Netflix abonnement hebt kun je eventueel ook maandelijks geld besparen. Het is mogelijk om je televisie abonnement op te zeggen en alleen nog maar gebruik te maken van Netflix. Het aanbod is immers enorm.
 6. Netflix heeft een fantastisch stukje techniek ontwikkeld waardoor ze kunnen onthouden wat je allemaal hebt gekeken. Hierdoor kan Netflix je aanraden welke films en series je echt niet mag missen.

Nadelen van Netflix

 1. Je kunt niet alle films en series kijken die je maar wilt. Sommige titels staan onder contract bij andere aanbieders. Denk aan Videoland, Prime Video en Disney+.
 2. Ben je bekend met het woord ‘bingewatchen’? Dit betekent dat je een serie in één keer achter elkaar uitkijkt. Hierdoor ben je een hoop tijd van de dag kwijt. Ook horen we steeds meer over een Netflix verslaving. Een groot nadeel dat je, jezelf kunt verliezen in de serie van je keuze.
 3. Welke series en films je kunt kijken ligt ook aan het land waar je woont. Zo kun je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten weer hele andere dingen kijken dan in Nederland. Er bestaan trucjes om alsnog dit aanbod te kunnen bekijken al wordt dit wel steeds moeilijker gemaakt.
 4. Netflix betaalt de makers van een film of serie ieder jaar om de serie of film op Netflix te hebben. Soms wordt de keuze gemaakt om de samenwerking te beëindigen wat betekent dat een film of serie van Netflix verwijderd. Je moet dan snel alle aflevering bekijken voordat ze verdwenen zijn.
 5. Het komt vaak voor dat een nieuw seizoen niet direct gelanceerd wordt op Netflix. Soms moet je er lang op wachten.
 6. De laatste nadeel is de prijs. Je moet maandelijks een bedrag naar Netflix overmaken om gebruik te maken van het platform. De prijs stijgt bijna ieder jaar. Het is aan jou of je het waard vindt.

Samengevat

Maak voor jezelf een afweging of Netflix een verrijking is voor je. Het mooie is dat je Netflix maandelijks kunt opzeggen, dus je zou het altijd kunnen proberen. Netflix opzeggen? Dan kun je dit eenvoudig online doen. Wij hebben op een overzichtelijk manier beschreven hoe je Netflix op kunt zeggen zonder al te veel moeite. Eventueel kun je via ons een opzegbrief sturen aan Netflix, zodat je zeker weet dat het goed komt met je opzegging.

Plaats een reactie