Nog meer slecht nieuws van Ziggo

Er is deze week nog meer slecht nieuws te melden. Eerder gaven we je al te kennen dat de tarieven van Ziggo verhoogt gaan worden. Inmiddels heeft elke abonnement houden hier al een mail over gehad. De extra kosten bedragen rond de €1,50 per maand zoals eerder aangekondigd. Daarnaast heeft Ziggo de rechten op het uitzenden van formule 1 wedstrijden verloren.

Formule 1 wedstrijden niet meer bij Ziggo

Vanaf 2022 zullen de formule 1 wedstrijden niet meer te zien zijn bij Ziggo. Deze rechten zijn dan overgegaan naar de Nordic Entertainment Group. Helaas gaan zij de wedstrijden uitzenden achter de welbekende betaalmuur. Volgens bronnen zou deze partij ruim 30 miljoen euro betaald hebben voor de uitzendrechten van de formule 1 in Nederland. Het digitale platform van Nordic Entertainment Group is ViaPlay. Via dat platform worden de races in 2022 uitgezonden. Naast formule 1 heeft het ViaPlay platform ook de volgende categorieën:

  • Champions league voetbal
  • Bundesliga voetbal (Duits voetbal)
  • Premier league voetbal (Engels voetbal)
  • NHL (Amerikaanse ijshockey league)
  • NFL (Amerikaanse rugby league)
  • UFC (vechtsport kanaal uit Amerika)
  • European Golf Tour

Kortom een heel pakket aan sport kanalen is beschikbaar op het platform. Momenteel is het platform alleen beschikbaar in het Zweeds. En zal op termijn een Nederlandstalig platform opgezet gaan worden. de Nordic Entertainment Group heeft aangegeven dat het commentaar van de formule 1 races door Nederlandstalige commentatoren gedaan zal worden. Wie dat zullen zijn is niet bekend gemaakt. Hopelijk blijven dit de oude vertrouwde stemmen van Olav Mol en Allard Kalff.

Ziggo zal klanten verliezen

Het is duidelijk dat veel mensen hun abonnement bij Ziggo zullen opzeggen nu de formule 1 niet meer exclusief beschikbaar is bij Ziggo. Veel mensen zitten bij Ziggo om de formule 1 die daar standaard in het pakket zit. Nu dit niet meer het geval is en er extra betaald moet worden is de vraag hoeveel mensen hun Ziggo abonnement opzeggen. Daarnaast is nog maar helemaal de vraag hoeveel Nederlanders de formule 1 blijft volgen achter de betaalmuur. De kans is groot dat veel mensen niet meer live kijken als de races achter de betaalmuur zitten. De kosten van een abonnement bij ViaPlay zijn nog niet bekend. Grote kans overigens dat kijkers andere wegen gaan vinden om toch de formule 1 races te gaan bekijken. Ofwel via een Duits kanaal of een Engels kanaal of via IPTV achtige oplossingen. De Nordic Entertainment Group heeft wel te kennen gegeven dat er 6 races “gratis” bekeken kunnen worden volgend jaar. De Grandprix van Zandvoort zou er daar 1 van zijn. Het is nog afwachten hoe dit zich verder zal ontwikkelen, het is wel weer slecht nieuws uit de Ziggo hoek dat is zeker…

Plaats een reactie