Laatste Blog artikelen

Hoe corona ons dagelijks leven heeft veranderd

Corona heeft ons dagelijks leven enorm veranderd. Daar hoeft geen discussie over te bestaan. Eigenlijk is er maar weinig hetzelfde gebleven. Geen handen meer schudden, niet meer knuffelen, maar alles op anderhalve meter. Wachten tot we de supermarkt in mogen, online winkelen of winkelen op afspraak, niet meer lekker uit eten of gezellig bij vrienden op bezoek. Natuurlijk alles met een mondkapje op. Bovendien wordt het nieuws volledig beheerst door corona, de maatregelen en de gevolgen.

Angst, smetvrees en bezorgdheid nemen toe door de coronacrisis. Door het wegvallen van de dagelijkse structuur en het angstvallig vermijden van wat voorheen ‘normaal’ was raken mensen steeds meer geïsoleerd. De symptomen van corona lijken veel op een gewone griep of verkoudheid, waar we vaak niet eens direct doorhebben dat we het hebben. Dit leidt tot nog meer onzekerheid en gaan we nog meer googelen en naar het nieuws kijken. Ook kijken we kritischer naar onze uitgaven. Zo hebben niet altijd dure abonnementen nodig, we kiezen meer abonnementen die beter bij onze (nieuwe) leefstijl passen. Hier besparen veel mensen nog steeds geld mee, en dat komt goed uit in deze tijden. Telefoonabonnementen vergelijken kan ook heel eenvoudig online.

Gezonder leven

We zitten meer thuis, werken vanuit huis, bestellen steeds meer online, gaan zo weinig mogelijk naar de winkel, wassen vaker onze handen, we sporten minder, gaan niet meer op vakantie, geven geen feestje meer en gaan niet meer op bezoek bij vrienden of familie.

Uit onderzoeken is gebleken dat 50% van de ondervraagden minder vaak boodschappen heeft gedaan, maar dat we vaker naar de lokale slager, bakker of groenteboer zijn gegaan. Wat daarbij opvalt is dat er meer fruit en brood is verkocht en minder gebak, alcoholische dranken en snoep. Het lijkt er dus op dat we sinds de corona-uitbraak gezonder zijn gaan eten.

Dagelijkse bezigheden tijdens corona

Doordat de sportscholen dicht zitten en er slechts beperkt kan worden gesport, zijn we meer thuis gaan sporten. Daarnaast zijn we meer gaan hardlopen en gaan wandelen in de natuur. Wij hebben dan ook gezien dat veel mensen hun sport abonnement hebben opgezegd. Onze pagina over het sportschool abonnement opzeggen, heeft veel extra verkeer ontvangen. Even boodschappen doen kan natuurlijk nog wel, maar doe dan wel even een mondkapje op. Ben je echter lekker aan het klussen en kom je net een paar schroefjes te kort, dan had  je tot voor kort een probleem. Je kunt ze bestellen en pas vier uur later ophalen bij de bouwmarkt.

Thuiswerken

Door de corona zijn we massaal thuis gaan werken. Ruim een jaar geleden hadden vele werknemers nog nooit van Zoom of Meet hadden gehoord, is nu het voeren van een video-gesprek normaal geworden. Thuiswerken is normaal geworden en ook in de toekomst kan dat best wel eens zo blijven. Zowel de werknemers als de werkgevers zijn er inmiddels aan gewend geraakt. Uiteraard heeft thuiswerken ook nadelen, maar een paar dagen per week vanuit huis werken is in vele gevallen prima te doen.

Er is weer perspectief

Daar komt nu gelukkig verandering in, er is weer enig perspectief, want de winkels gaan weer open. Wel is er een beperking aan het aantal klanten in de winkel, maar een afspraak maken hoeft niet meer. En waar iedereen op zat te wachten: de terrassen gaan weer open! Nog wel beperkt, van 12.00 tot 18.00 uur en slechts met z’n tweeën aan een tafeltje, maar het begin is er weer. En er mag weer wat publiek naar de voetbalwedstrijden.

Het vaccineren is nog steeds in volle gang, waardoor we mogen hopen dat er binnenkort nog meer mogelijk is.

Onze toekomst

Hoe 2021 uitpakt kan natuurlijk nog niemand zeggen, maar wel is zeker dat het coronavirus de wereld en onze samenleving heeft veranderd. Onze behoeftes en prioriteiten zijn totaal anders geworden. We moeten echter niet vergeten van de kleine dingen te blijven genieten. Zoals het er nu naar uitziet is er weer perspectief en zal het ‘normale’ leven dit jaar grotendeels terugkeren.

Plaats een reactie