Laatste Blog artikelen

Pensioen vergelijken loont!

Voor mensen die tegen hun pensioen gerechtigde leeftijd zitten is raadzaam om goed op te letten welke rechten en keuzes je mag maken. Door de juiste keuzes te maken kan je maand inkomen tijdens je pensioen met tientallen euro’s hoger uitkomen. De mensen van Pensioenvergelijken.net hebben dat uitgezocht. Dat zit zo:

Wanneer pensioen vergelijken

De timing wanneer iemand met pensioen gaat, is een keuze van de persoon zelf. Meestal is er wel een indicatie bekend met een pensioen datum, maar die kan aangepast worden. Het valt en staat namelijk allemaal bij hoeveel geld je nodig verwacht te hebben en wat je zelf wilt. Wil je nog even wachten dan krijg je nadat je met pensioen gaat meer maandelijks pensioengeld en wil je eerder dan krijg je minder. Het beste kun je daarom op tijd ofwel na je 60e levensjaar berekenen hoeveel geld je maandelijks nodig hebt om rond te komen, om zo te berekenen wat het meest ideale moment is.

Wat valt er te vergelijken

Nederlanders met een pensioenverzekering kunnen doorgaans een pensioen aankopen. In feite spaar je jarenlang bij een pensioenverzekeraar, maar kun je daarna kiezen waar je je pensioen wilt onderbrengen. Van je huidige verzekeraar krijg je op een gegeven moment een aanbod, maar je mag gaan shoppen en kijken of je bij een andere meer krijgt. Dit loont in veel gevallen, want het is niet vanzelfsprekend dat je het allerbeste bod gaat krijgen van de verzekeraar waar je jarenlang aan betaald hebt.

Hoe is je pensioen opgebouwd

Pensioen is een optelsom van drie zaken. De AOW, het aanvullend pensioen en het eigen vermogen. In feite alle vormen van waarde, gelden en zaken die gebruikt kunnen worden om van te leven. Wil je weten wanneer je AOW krijgt? Deze kun je berekenen op deze website.

%d bloggers liken dit: