Laatste Blog artikelen

Bouw vermogen op met jaarlijks overstappen en vergelijken

Het is allang geen geheim meer dat je jaarlijks een hoop geld kan besparen door over te stappen. Of het nou gaat om je energiecontract, Alles in één of simonly. Ieder jaar kan je op heel veel abonnement veel geld besparen.

Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier is ontzettend makkelijk! Er zijn veel verschillende vergelijkers waar jij aan de hand van jouw postcode en verbruik kan berekenen hoeveel een nieuwe energieleverancier gaat kosten. Doorslaggevend is hierbij de jaarlijks welkomstkorting en het actietarief voor het verbruik. Vaag liggen de verbruik kosten van deze zogeheten actiepakketten een stukje lager als wanneer je al langere tijd een energiepakket afneemt.

Jaarlijks overstappen kan je ieder jaar ruim €200 besparen. Vaak €150 aan een welkomstkorting en €50 aan kosten voor de lagere verbruik kosten.

Overstappen van Alles-in-1 aanbieder

Overstappen van Alles-in-1 aanbieder is voor veel mensen minder bekend. Toch is absoluut de moeite waard! Bij veel van deze aanbieders kan je zelf bij dezelfde aanbieder blijven als je maar even belt. Je sluit vaak een contract af voor een jaar en krijgt dan bijvoorbeeld 6 maanden 50% korting op je maandlasten. Dit kan al gauw €150 per jaar zijn

Een andere tip is om meer meerdere abonnementen bij hun af te sluiten. Sluit je bijvoorbeeld een simonly af dan krijg je nog een keer €5 per maand korting. Ook weer op jaarbasis dus €60!

Jaarlijks verzekering vergelijken

Iets waar mensen maar weinig bij stilstaan, zijn hun verzekering. Zonde, want ook op je verzekering kan je veel geld besparen. Aan te raden is om sowieso jaarlijks je autoverzekering en zorgverzekering te vergelijken. Dit zijn de verzekeringen met de hoogste kosten en kunnen dus een hoop geld besparen.

Wat je kan overwegen is om je eigen risico te verhogen en het verschil op te sparen tot er een bedrag staat van het eigen risico. Heb je dat doel bereikt dan kan je dat geld gebruiken voor andere zaken.

Start met beleggen met bespaart geld

Beginnen met beleggen is absoluut aan te raden als je later over een vermogen wil beschikken. Dit kan je doen om uiteindelijk minder te gaan werken, maar ook om bijvoorbeeld iets te doen wat je heel graag wilt. Een goede tip is om je bespaarde geld te investeren in je belegging.

Natuurlijk kan je overwegen om iedere maand zelf wat geld in te leggen, maar met het bespaarde geld kan je jouw vermogen extra snel laten groeien.

Stel je bespaard ieder jaar €500 door over te stappen. Je belegt dit geld 30 jaar met een rendement van 6%. Je hebt dan na deze 30 jaar €42.236 gespaard!

Plaats een reactie