Overstappen van energieleverancier?

Je bent niet de enige!

Het overstappen naar een andere energieleverancier blijft onverminderd populair. Ook in 2019 is 1 op de 5 huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Hoe dit kan? Het blijkt voor veel mensen een eenvoudige klus om over te stappen. Ook wij helpen daar graag aan mee.

Wij zijn nog steeds van mening dat het overstappen naar een andere leverancier makkelijker moet kunnen. Je bepaald toch ook in welke supermarkt jij je boodschappen haalt? Dat kan de ene week bij de Lidl zijn en de andere week bij de Albert Heijn. Dit keuze moet ook makkelijker worden voor al onze andere abonnementen. In de energiemarkt is dit dus nu het meest zichtbaar. En dat vinden wij mooi!

Lagere kosten blijft belangrijk

Een belangrijke reden om over stappen naar een andere energieleverancier blijft de lagere kosten. Dit is ook redelijk eenvoudig haalbaar. In ieder geval sinds de markt open is gebroken door partijen als Oxxio, NLE en dergelijke. Door deze, in eerste instantie, prijsvechters is de gesloten markt van enkele partijen flink opgeschud. Deze partijen hebben ook het overstappen een flink stuk makkelijker gemaakt, uiteraard vaak in hun eigen voordeel. Het vergelijken van energie aanbieders is via internet ook een stuk eenvoudiger geworden.

Milieubewust ook een reden om over te stappen

Naast een lager prijs, zijn consumenten in Nederland ook steeds meer milieubewust. De bewuste overstap naar een groene energieleverancier is dan ook steeds vaker gemaakt. Dit blijkt onder andere ook uit het onderzoek van de ACM. Elk jaar bekijkt de ACM de overstapmarkt en rapporteert hierover. In hun laatste rapport over 2019, staat ook duidelijk te lezen dat het aantal “groene overstappers” verhoogd is van 17% naar 21%. Kortom wij Nederlanders zijn ook steeds meer bezig met het milieu. En dan is niet alleen goed voor onze omgeving, maar vaak ook nog goed voor je maandelijkse kosten. Het is namelijk al lang niet meer zo dat groene stroom flink duurder is dan “normale” grijze stroom. Benieuwd naar het ACM rapport, je kunt het hier nalezen.

Plaats een reactie