Laatste Blog artikelen

Vodafone is gestart met 5G

Eerste 5G provider

Op dinsdag 28 april 2020 is Vodafone de eerste provider in Nederland met een actief 5G netwerk. Het netwerk van de toekomst. Vodafone is de uitrol als eerste gestat, waarmee ook Nederland nu kennis kan maken met de snelheden en de voordelen van het 5G netwerk.

Landelijke dekkking

De eerste dekking vanaf 28 april geldt voor ongeveer de helft van Nederland. Klanten van Vodafone met een Red-abonnement ontvangen de 5G dekking kosteloos en automatisch. Een abonnement met 5G ondersteuning is 1 ding, je telefoon moet het ook nog aan kunnen. Dit dien je dus even te checken. Voorbeelden van telefoons met 5G ondersteuning vind je overzichtelijk op de website van www.letsgodigital.org.

Volledige dekking

Vodafone heeft gepland de volledige dekking in Nederland eind juli 2020 af te kunnen ronden. Voor een totaal overzicht van de dekking van het Vodafone 5G netwerk kun je de 5G dekkingskaart van Vodafone bekijken. Overigens is de beloofde snelheid nog niet direct beschikbaar. Het gaat in het begin om een snelheidsverhoging van ongeveer 10% van de capaciteit. Dit komt vooral omdat er nog niet overal gebruik gemaakt kan worden van de 5G antennes en zendmasten.

5G abonnement afsluiten?

Wil je nu een 5G abonnement afsluiten of overstappen naar een 5G abonnement? Kijk dan vooral rustig even rond. De aanbieders zullen volgen. Nu is het Vodafone, maar de andere telecom leveranciers volgen de richting naar 5G. Toch al benieuwd naar een ander abonnement? Kijk dan eens op onze abonnement vergelijk pagina. Wie weet kun je daar nog een mooie deal sluiten.

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: