Wat kost mijn zorgverzekering in 2020?

Dit zijn de kosten in 2020 van je zorgverzekering

Traditioneel worden in november van elk jaar de kosten voor de premie van de zorgverzekering in het nieuwe jaar bekend gemaakt. Dan weet je ook echt wat je zorgverzekering gaat kosten in het nieuwe jaar. Ook nu weer zijn de nieuwe zorgverzekering premies bekend geworden. Enkele verassingen hebben we voor je uiteen gezet, zo kun jij weer eenvoudig overstappen naar een andere zorgverzekering.

Welke wijzigingen zijn er in 2020?

In september (met Prinsjesdag) werd er nog gecommuniceerd dat de premie verhoging ongeveer op 3 euro uit zou komen. Hoe mooi is (lijkt!) het dan dat de premie omlaag zal gaan. Bij VGZ en Univé gaat de premie met 1 euro omlaag. Je komt bij deze beide zorgverzekeraars uit op een maandelijkse premie van 119,95 euro. Bij CZ gaat de premie met 3,85 euro omlaag. De maandelijkse premie komt bij CZ dan uit op 120,95 euro. Bij Zilveren Kruis vindt een verlaging plaats van 1,50 euro per maand op de basispremie. Dat ziet er dus goed uit voor 2020! Lees vooral ook even verder als je dit denkt, er zitten wat addertjes onder het gras.

Zorg premie stijgingen in 2020?

Niet alle zorgverzekeraars verlagen hun maandelijkse premie. Er zijn ook zorgverzekeraars die hun maandelijkse premie verhogen. Bij FBTO is de maandelijkse premie stijging 6,4% naar een maandbedrag van 116,95 euro. Bij DSW gaat de premie met 6 euro omhoog en bij Menzis bedraagt de maandelijkse stijging 1 euro op de premie.

Zorgverzekering 2020, wat veranderd er nog meer?

Er veranderd nog meer in 2020. Zo wordt de collectiviteitskorting gehalveerd. Veel mensen zijn via een werkgever, een vereniging of een ander lidmaatschap verzekerd met een zogenaamde collectiviteitskorting. Deze korting was tot 2020 nog maximaal 10% op de premie, helaas gaat deze regel wijzigen in 2020. Via het collectief mag er nog maar een maximale korting van 5% gegeven worden. Hierdoor zal bij mensen die op deze manier verzekerd zijn de premie stijgen.

Welke zorgverzekering kiezen?

Let er bij het kiezen van een (nieuwe) zorgverzekering op dat er bij een verzekeraar verschillende mogelijkheden zijn om jezelf te verzekeren. Het verschil zit hem vaak in de aanvullende zorgverzekering die je afsluit. De kosten van deze aanvullende verzekeringen zullen in de regel ook eerder stijgen. De verlagingen van de zorgverzekering premie zit dan ook vooral op de basisverzekering.

Zorgverzekering premies online vergelijken

Met het bekend maken van de nieuwe zorgverzekering premies wordt het ook weer tijd je huidige zorgverzekeringen te controleren. Klik hier om direct alle beschikbare zorgpremies te vergelijken! Handig online op een moment waarop jou het uitkomt. Zo bespaar jij wellicht ook vele euro’s in 2020!

Plaats een reactie