De voordelen van een lening oversluiten

Wanneer je meerdere leningen hebt kan het verstandig zijn om dit over te sluiten naar een persoonlijke lening. Het oversluiten van leningen is handig vanwege meerdere redenen. Zo kan het financieel aantrekkelijk zijn vanwege een mogelijk lagere rente. Een andere reden is het houden van overzicht. Wanneer je één lening hebt lopen betaal je maandelijks een vast bedrag aan één partij. Lekker overzichtelijk dus!

Meer overzicht

Voornamelijk mensen die het financieel even zwaar hebben zullen het herkennen. Meerdere leningen in allerlei vormen. Een auto op afbetaling, een creditcard en misschien nog wel één of meerdere onderhandse leningen. Al deze leningen zorgen niet bepaald voor overzicht, hoe graag je het ook zou willen. Het kan in dit geval verstandig zijn om alle leningen onder te brengen in één persoonlijke leningen. In feite los je alle andere leningen af en ga je onder één nieuwe lening verder. Het kenmerk van de persoonlijke lening is dat je een vast bedrag per maand betaald gedurende de looptijd.

Besparen op kosten

Mogelijk hebben de betreffende leningen die je nu hebt lopen een hoge of zelfs te hoge rente. Met name postorderbedrijven en creditcardmaatschappijen brengen hoge kosten in rekening.  Door je lening over te sluiten naar Santander ben je vaak aanzienlijk goedkoper uit. Daarnaast betaal je één vast bedrag per maand, wel zo handig dus.

Gratis overstapservice

Één of meerdere leningen oversluiten naar de persoonlijke lening van Santander? Vergeet dan niet de optie “overstapservice” aan te vinken. Met de overstapservice helpt Santander je kosteloos om je lening over te sluiten naar Santander. Santander zal de overstap dus volledig regelen en voor zijn rekening nemen.

Vooraf duidelijkheid

Voordat je de lening daadwerkelijk oversluit zie je direct wat je maandelijkse kosten zullen zijn. Je weet dus direct hoeveel jij gaat besparen door je lening over te sluiten naar Santander. Kijk ook eens op Finstart.nl. Op Finstart vind je uitgebreide informatie over de verschillende vormen van leningen.

Plaats een reactie