Laatste Blog artikelen

Geld besparen met een zuinige wasmachine

Het overstappen naar een andere energieleverancier is de niet de enige mogelijkheid om geld te besparen. Kijk ook nog eens kritisch naar de witgoedapparatuur in huis. Hoe zuinig is je koelkast? Hoeveel energie verbruikt de vaatwasser? Wat is het verbruik van je wasmachine en wasdroger? Enzovoorts. Het zijn voorbeelden van apparaten die normaliter een relatief groot stroomverbruik hebben. Door in zuinigere apparatuur te investeren, zal je energieverbruik op maandbasis afnemen. Op deze manier verdien je de investering al snel weer terug en houd je daarna enkel nog geld over! In dit artikel gaan we in op belangrijke factoren bij het vergelijken van wasmachines.

Aandachtspunten bij wasmachines vergelijken

Wanneer je geld wilt besparen door voor een zuinigere wasmachine te kiezen, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld allereerst naar het energielabel van het apparaat. De meest moderne wasmachines beschikken over energielabel A+++. Er is echter meer om op te letten! Kijk ook goed naar de inhoud van de wasmachine. Je wilt voorkomen dat een groot deel van de wastrommel leeg blijft tijdens het wassen. Andersom is een te kleine wastrommel eveneens onprettig. Je moet de wasmachine in zo’n geval onnodig vaak laten draaien, wat veel energie kost.

Wasdroogcombinatie als goede optie

Niet alleen wasmachines vergelijken kan interessant zijn. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van een wasdroogcombinatie. Een wasdroogcombinatie voegt een wasdroger en wasmachine samen tot één apparaat. Op deze manier heb je veel minder ruimte nodig en hoef je maar één apparaat te laten draaien. Nadeel van dit apparaat is dat het energielabel minder groen is, dan bij een zuinige wasmachine of wasdroger. De meest moderne wasdroogcombinaties hebben energielabel A. Het ligt in de lijn der verwachting, dat deze apparaten de komende jaren steeds zuiniger zullen worden. Vanzelfsprekend heeft een laag energieverbruik van je witgoed weinig effect, wanneer je voor een dure energieleverancier gekozen hebt. Wees dus altijd alert op mogelijkheden om over te stappen naar een goedkopere leverancier!

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: