Zorgpremie 2020 – stijging verwacht!

Zorgpremies stijgen ook in 2020

Nog voor de bekendmaking op prinsjesdag, is al uitgekomen dat de zorgpremie ook in 2020 een stijging kent. Hoeveel is nog niet heel duidelijk, maar bronnen spreken van een “beperkte” stijging van 40 euro op jaar basis.

De stijging van de zorgpremie is eerder regel dan uitzondering. De afgelopen jaren is de stijging ingezet en het lijkt er ook niet op dat we op korte termijn een daling van de premie kunnen verwachten.

Zorgverzekeraars bepalen zelf de premie

De aangekondigde stijging is wat het kabinet heeft berekend voor de basisverzekering. Deze premie geldt als richtlijn vanuit Den Haag. Zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk zelf wat de premie gaat worden. Volgens de berekening van het kabinet komt de jaarlijkse basispremie uit op 1.421 euro gemiddeld. Deze basispremie bedroeg in 2019 nog 1.384 euro.

Redenen stijging zorgpremie

Als reden voor de stijging van de zorgpremie wordt aangegeven de stijgende loonkosten in de zorg. Ook de extra zorgkosten in Nederland als gevolg van de groter wordende vergrijzing geldt als oorzaak voor de stijging. Daarnaast zorgen uitbreidingen binnen de basis zorgverzekering ook voor extra kosten die gedekt moeten worden. Al met al dus verschillende redenen waarom de premie in 202 stijgt.

Bereken jouw zorgpremie 2020

De volgende stap is dat de verzekeraars gaan communiceren wat zij met deze stijging gaan doen. Zij zullen hun premies publiceren. Uiteraard houden wij je op de hoogte via ons blog. Wil je berekenen wat de zorgkosten voor 2020 gaan worden? Bekijk dan onze zorgverzekering vergelijker en bereken direct wat de kosten van jouw zorgverzekering in 2020 gaan worden.

Plaats een reactie