Laatste Blog artikelen

Vlucht vertraagd? Claimen!

Is je vakantie slecht begonnen met een vertraagde vlucht? Goede kans dat je recht hebt op een compensatie. Net zoals bij de Nederlandse Spoorwegen, kun je ook bij vliegmaatschappijen een beroep doen op de claim “geld terug bij vertraging”. Wil je weten hoe je een claim in kunt dienen? Wij helpen je snel op weg. Het lijkt moeilijker dan het is en levert vaak toch weer geld op!

Schiphol storing zorgt voor veel claims

Afgelopen zomer gaat onder de Nederlandse reizigers de boeken in als een vertraagde zomer. Tenminste als je via Schiphol vloog op 24 juli 2019, waarbij er 180 vluchten geannuleerd werden. Vloog je op vrijdag 9 augustus 2019 via Schiphol dan had je weer last van vertragingen. Weliswaar minder dan op de beruchte 24 juli, maar toch.

Vlucht vertraagd? Dan 600 euro compensatie!

Natuurlijk is het in de eerste plaats uitermate vervelend dat er vertraging optreedt. Om je daarin te compenseren is het, soms, mogelijk om tot 600 euro per vliegticket terug te claimen. Een behoorlijk bedrag als compensatie. Toch lukt dit niet in alle gevallen. Er moet namelijk wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Net zoals bij de NS is het zaak dat er wel sprake is van een behoorlijke vertraging. Zo moet je om te kunnen claimen minimaal 3 uur vertraagd aankomen op je eindbestemming. Dus als je met 3 uur vertraging vertrekt, is het niet gezegd dat je aan deze voorwaarde voldoet. En in de basis gelden de vlucht compensatie regels ook voor vluchten binnen de EU. Uitzondering is een vlucht binnen de EU waarbij een overstap zit inbegrepen en er vertraging voorkomt.

Wanneer welke compensatie?

Zoals al aangegeven ontvang je niet zomaar het maximale bedrag van 600 euro. In onderstaande tabel kun je een indicatie lezen van de kosten die er mogelijk vergoedt worden.

Lengte vluchtVertraging bij aankomstcompensatie per reiziger
1.500 kilometer of minderMeer dan 3 uur250 euro
Binnen de EU, meer dan 1.500 kilometer of andere vluchten tussen de 1.500 kilometer en 3.500 kilometer.Meer dan 3 uur400 euro
Meer dan 3.500 kilometerTussen de 3 en 4 uur300 euro
Meer dan 3.500 kilometerMeer dan 4 uur600 euro

Even een algemene opmerking; indien er sprake is van overmacht dan kan de compensatie komen te vervallen…

Waar kan ik vlucht compensatie claimen?

Er zijn verschillende websites waar je, je kunt melden om compensatie. Deze websites zullen dan namens jou proberen de compensatie te claimen. Let er wel op dat deze partijen dit niet zomaar doen. Je zal dus een deel van de compensatie verliezen, om de kosten van deze partijen te dekken. Hier onder een opsomming van enkele websites waar je een claim kunt starten of waar meer informatie te lezen is over vlucht compensatie.

Ervaringen met het (succesvol) claimen van een compensatie bij een vertraagde vlucht? Dan horen wij dat graag van jou. Laat hier onder je ervaring achter, zo kunnen andere lezers er nog van leren!

Plaats een reactie