Hoe kun je overstappen naar een sim only abonnement?

In het verleden namen de meeste mensen een nieuw telefoonabonnement en dan kozen zij daar gelijk een nieuw telefoontoestel bij. Dat was ook echt nodig, want aan het einde van de looptijd van het contract was het telefoontoestel meestal ook niet meer helemaal goed en was deze aan vervanging toe. Tegenwoordig zijn de toestellen erg verbeterd en nog goed als de looptijd van je contract afgelopen is. Je kunt dan kiezen voor een nieuw abonnement met toestel, maar wellicht is een sim only abonnement een beter idee. Het is in ieder geval veel goedkoper!

Waarom en wanneer is sim only handig?

Als jouw abonnement is afgelopen en jouw telefoontoestel is nog goed, dan is het zonde om een nieuw abonnement af te sluiten waar je een nieuw telefoontoestel bij krijgt. Je betaalt daar tenslotte elke maand een x-bedrag voor. Als jij een sim only abonnement zonder toestel kiest, is dat vele malen voordeliger. Je houdt dan dus jouw eigen vertrouwde telefoon en gaat elke maand veel minder betalen voor jouw abonnement. Dit geld kan je mooi sparen en voor iets anders gebruiken.

afbeelding iPhone

Abonnement afsluiten / overstappen naar andere aanbieder

Het overstappen naar een telefoonabonnement zonder nieuw telefoontoestel is erg eenvoudig. Het enige wat jij moet doen, is bekijken welke aanbieder voor jou de gunstigste aanbieding heeft. Als jij dit weet, kan jij heel eenvoudig een nieuw abonnement bij hen afsluiten. Je vult alle vragen in en zij doen de rest. Zij zeggen jouw oude abonnement op en je kunt je nummer meenemen wanneer je dit wilt. Je krijgt dan een nieuw simkaartje van je nieuwe provider en dit moet je op de dag dat jouw nieuwe abonnement ingaat in jouw telefoon doen. En dan bel je via de nieuwe provider. Simpeler kan het niet, toch?

Providers en sim only abonnementen vergelijken

Het uitzoeken van welk abonnement voor jou het beste is, kan voor sommige mensen een hele klus zijn. Via deze website kun je eenvoudig sim only abonnementen vergelijken, en kan het vinden van een betaalbaar abonnement bij een telecom provider wellicht wat eenvoudiger voor jou worden. Op deze site kan je diverse abonnementen met elkaar vergelijken. Voordat jij gaat zoeken naar een passend abonnement, is het handig als jij weet hoeveel belminuten en hoeveel gb internet jij wilt hebben. Vaak kan je bij jouw oude aanbieder wel kijken wat jij maandelijks verbruikte, op deze manier kan jij dus heel eenvoudig beslissen wat voor jou geschikt is. Het is niet goed als je te weinig belminuten of een te kleine databundel hebt, want dan krijg je naderhand een hogere rekening, maar elke maand heel veel belminuten of een groot deel van jouw databundel overhouden is natuurlijk ook niet nodig, want dan betaal je elke maand te veel abonnementsgeld.

Bij sommige aanbieders is het mogelijk om een maandabonnement te nemen, op deze manier zit je nooit lang vast aan een abonnement. Mocht jouw toestel dan toch kapot gaan en je wilt niet zelf een nieuw toestel kopen, dan heb je altijd weer de optie om een ander abonnement af te sluiten waar je dan ook weer een nieuw telefoontoestel bij krijgt.

Succes met het uitzoeken wat voor jou het beste sim only abonnement is!
Plaats een reactie