Laatste Blog artikelen

Schade melden, hoe dan?

Schade melden door noodweer?

We lezen er veel over, het weer wordt steeds intensiever en heftiger. Ook in de eerste dagen van juni 2019 hebben we dit aan den lijve kunnen ondervinden. Zware onweersbuien, veel regen, hagel en zelfs een tornado trokken in 2 nachten over Nederland met miljoen aan schade tot gevolg. Ben je hier voor verzekerd? En hoe verhaal je dan de schade bij de verzekering? Wij hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Welke schadeverzekering noodweer?

Welke verzekering de schade dekt door het noodweer, hangt af van de schade die is ontstaan. Onderstaand een aantal verzekering waarbij je kunt denken bij het ontstaan van schade door noodweer:

  • De opstalverzekering voor schade aan het woonhuis
  • De inboedelverzekering voor schade in het woonhuis
  • De autoverzekering voor schade aan auto’s en motoren

Zoals je kunt zien zijn er dus verschillende verzekeringen die je schade kunnen dekken. Zorg er dan ook altijd voor dat je minimaal deze verzekeringen hebt afgesloten als je eigenaar bent van een woning, auto of motor. Zo voorkom je teleurstelling bij schade. Let bij een autoverzekering ook altijd op de dekking die je afsluit. Zo is schade door noodweer vaak wel gedekt bij een beperkte casco verzekering of een volledige casco verzekering (de zogenaamde all-risks verzekering). Schade door noodweer is niet gedekt bij een WA-verzekering hou hier dus even goed rekening mee bij het afsluiten van de verzekering voor je auto.

Schade en nu?

Als er dan al schade is ontstaan door blikseminslag, regen, hagel of wind dan is het zaak snel en zorgvuldig te handelen. Dit kun je doen door netjes en objectief alle schade goed vast te leggen en te documenteren. Maak foto’s van de schade en van de schade in het geheel. Zo is voor de verzekeraar duidelijk wat de omvang van de schade is. Beschrijf ook de situatie goed en hoe deze voor de schade was. Zo is er tekstueel een goed vergelijk te maken. Zorg er ten alle tijden voor dat je zelf veilig bent bij het opnemen van de schade. Ga niet in een onweersbui het dak op om direct de schade vast te leggen. Doe dit nadat het noodweer weg is en als het echt absoluut veilig is om de foto’s te maken.

Wat wordt er vergoedt bij noodweer?

Dat verschilt per verzekering. De dekking van de ene verzekering is anders dan de dekking van de andere verzekering. Het is dus altijd zaak voor het afsluiten van de verzekering goed na te denken over de dekking. Lees goed in de voorwaarden welke vormen van schade worden gedekt. Heb je te maken met een eigen risico? Hoe moet je schade melden? Allemaal vragen om vooraf even over na te denken. Zo weet je bij schade direct wat je verwachten kunt. Hou er ook rekening mee dat de verzekeraar de schade op zijn eigen manier zal benaderen. Het blijft dus elke keer weer een verassing hoe de verzekeraar zal reageren op jouw schade. Hou er in ieder geval rekening mee dat schade aan bijvoorbeeld de schutting in je tuin, niet direct 100% vergoed zal worden. De eerste vraag die de verzekeraar zal stellen is “hoe oud was de schutting?”. Dit is van belang, want na een aantal jaren mag je doorgaans verwachten dat de staat van de schutting minder is geworden. Het klinkt flauw, maar zo gaan verzekeraars (helaas) wel te werk. Ga er daarom niet zonder meer vanuit dat je altijd 100% schade vergoedt gaat krijgen. Verzekeraars zullen er alles aan doen om zo min mogelijk uit te keren in geval van schade. Zorg er daarom voor dat je de schade zelf zo goed mogelijk vastlegt, fotografeert en beschrijft.

Niet tevreden? Opzeggen die verzekering!

Het kan natuurlijk voorkomen dat je totaal niet tevreden bent over de afwikkeling van je schade. Dan is het raadzaam de verzekering zo snel mogelijk op te zeggen. Je weet namelijk dat de volgende schademelding ook weer tot een teleurstelling zal leiden. Via onze verzekering pagina kun je eenvoudig je verzekering opzeggen. Je kunt dan ook direct een nieuwe, beter passende, verzekering afsluiten. Zo weet je wat je krijgt en belangrijker waar je voor betaald!

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: