Laatste Blog artikelen

Reisverzekering dekking controleren

Controleer nu de dekking!

De vakanties staan zo weer voor de deur, maar weet jij welke dekking je reisverzekering heeft? En heb je een doorlopende reisverzekering of sluit je per vakantie een aparte reisverzekering af? Wist je dat een doorlopende reisverzekering al snel veel voordeliger is? Hebben we je aan het denken gezet? Mooi dan kun je met een gerust hart verder lezen.

Dekking niet altijd hetzelfde

De dekking bij de ene verzekering is niet hetzelfde bij de andere verzekeraar. Ja het zijn veel kleine lettertjes, maar ons advies is om ze toch minimaal 1 keer aandachtig te lezen. Daar zit namelijk de crux om teleurstellingen te voorkomen. Er zijn twee mogelijkheden, of je sluit een verzekering af en je ziet wel wat er gedekt wordt of je sluit een verzekering af waarbij je vooraf kijkt naar de dekking. Als je voor dat laatste kiest (het eerste is natuurlijk niet fout!) moet je ook je situatie goed kennen. Hou je, of je gezin, van avontuurlijke reizen? Gaan jullie vaak naar landen buiten Europa? Is er een passie voor duiken? Allemaal elementen die meespelen bij het kiezen van de juiste dekking van je reisverzekering. Wist je bijvoorbeeld dat de dekking voor duiken in veel gevallen aanvullende te verzekeren is? Standaard kan het dus zo zijn dat dit niet gedekt wordt in de reisverzekering. Heb je dus dergelijke plannen dan is het zeker raadzaam de dekking te controleren. Sowieso is het raadzaam om je dekking te leggen tegen de nieuwe vakantie. Het scheelt teleurstelling om vooraf extra dekking te regelen. Het zou zonde zijn dat je er na je vakantie achter komt dat bepaalde kosten niet vergoed worden door je reisverzekering. Uiteraard is het niet gezegd dat er wat mis gaat, maar toch je weet maar nooit. Zorg er ook voor dat je verschillende reisverzekeringen vergelijkt alvorens je er een afsluit. Een reisverzekering vergelijken? Het internet is ook nu behulpzaam. Online zijn er vele aanbieders die eenvoudig een vergelijking tussen de dekkingen en de premies van reisverzekeringen kunnen maken.

Doorlopende reisverzekering voordelig?

Ja dat zou je wel kunnen stellen ja. Toch zie je nog vaak dat mensen per vakantie, city break, weekendje weg en andere korter verblijven een losse reisverzekering afsluiten. Heb je wel eens gekeken wat daar de kosten van zijn? Dat kan je nog wel eens tegenvallen. Zeker als je, je beseft dat je in principe voor elk uitje weer een verzekering moet afsluiten. De oplossing kan dan zijn een doorlopende reisverzekering. Deze verzekering geeft dekking gedurende het hele jaar. Ga je een keer zwemmen in het buitenland? Dan dekt deze verzekering eventuele schade. Sommige verzekeringen dekken zelfs schade door uitjes in het binnenland. Het kan dus nog wel eens een handigheidje zijn jezelf een uurtje te verdiepen in je situatie. Gaan jullie vaak weg? Maken jullie veel (of enkele) uitstapjes in het jaar? Daar vallen dus ook nachtjes in een hotel onder, voor de duidelijkheid. Denk dus niet alleen aan de grote vakantie of de andere vakanties naar het buitenland.

Reisverzekering ervaringen

Wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar de ervaringen die opgedaan zijn. Heb je ervaringen met het claimen van schade op een reisverzekering? Heb je zelf onlangs besloten om over te stappen naar een doorlopende reisverzekering? Dan horen we dat graag van je. Laat hier onder je reactie achter en help ons zo onze bezoekers nog beter te informeren!

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: